6.7.2016
Taikina:
2 munaa
1,5 dl sokeria (josta osa voi olla fariinisokeria)
1,5 dl maustamatonta jogurttia tai piimää
60 g voita tai 75 g juoksevaa margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
1-2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
raparperinpaloja (sen verran kuin haluaa)
Kanelimurupäällinen:
0,8 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaurahiutaleita
1,3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
30 g voita
Valmistus:
1. Vispaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon sokeri, jogurtti ja rasva.
2. Lisää seuraavaksi vehnäjauhot, kaneli, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Kaada taikina voideltuun ja mielellään hieman tavallista korkeampireunaiseen piirakkavuokaan.
4. Lisää kuorittu ja pieneksi pilkottu raparperi.
5. Valmista kanelimurupäällinen sekoittamalla kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisäämällä joukkoon sulatettu voi. Ripottele seos piirakan päälle.
5. Paista +180 asteessa noin 30-40 min. kunnes piirakan pinta on saanut vähän väriä ja piirakka on tikulla kokeiltaessa keskeltäkin kypsä. Piirakan voi nauttia joko lämpimänä tai kylmänä ja esim. vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kera.
Tässä kuvassa piirakka on juuri menossa uuniin..
..ja tässä se on juuri tullut uunista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä