1.7.2016
– 175 g voita ja 175 g tummaa suklaata sulatetaan
– 2 dl sokeria ja 3 munan keltuaista vatkataan
– 1,5 dl vehnäjauhoja ja 0,5 tl pikakahvijauhetta sekoitetaan keskenään
– 3 munan valkuaista vatkataan vaahdoksi
Ainekset sekoitetaan yhteen yllä mainitussa järjestyksessä. Taikina kaadetaan voideltuun piirakkavuokaan tai leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan. Paistetaan 175 asteessa 15-30 min. Pohja on valmis, kun tikkuun ei tartu taikinaa tortun keskeltä.
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa, 150 g suklaataa (tummaa tai maitosuklaata) ja 25 g voita kuumennetaan kattilassa ja levitetään tortulle.
Kakun voi tarjoilla sellaisenaan, mutta se melkeinpä vaatii seurakseen jotain vaniljaista jäätelöä tai kermavaahtoa sekä marjoja tai marjakastiketta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Pöytä on katettu herkkusuille ja suklaanystäville. Kaunis ja raikas koristelu viimeistelee kakun. 🙂
Hyvä, että ystävien reseptit pääsevät jakoon.