1.7.2017
Pohja:
3 munaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3,5 dl (gluteenittomia) jauhoja
1 dl rypsiöljyä
1 dl sulatettua voita
1 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
4 dl porkkanaraastetta
Vatkaa munat ja sokerit kevyeksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munasokerivaahtoon öljy ja voi, siivilöiden kuivat aineet ja lopuksi porkkanaraaste. Levitä taikina voideltuun ja (gluteenittomilla korppujauhoilla) korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa n. 40-50 min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei enää tartu tikkuun.
Täyte ja kuorrutus:
200 g tuorejuustoa
1,5-2 dl kuohukermaa
0,5 tl vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
1-2 dl tomusokeria
Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja vanilja-aromi. Vispaa kerma kuohkeaksi ja lisää tuorejuustoseokseen varovasti sekoittaen. (Jos haluat kakkuun runsaasti täytettä, tee kaksinkertainen annos.) Leikkaa jäähtynyt kakkupohja keskeltä kahtia ja kokoa kakku laittamalla täytettä kakun väliin, päälle ja reunoille. Tasoita lastalla.
Kinuskikuorrutus:
2 dl kuohukermaa
1,5-2 dl fariinisokeria
nokare voita
Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa miedolla lämmöllä n. 10 min. Anna kinuskin jäähtyä hieman ja kaada se kakun päälle alkaen kakun keskeltä ja levittäen sitä lastalla reunoja kohti. Jos haluat marmoroidun kuvioinnin, sekoittele kuorrutusta varovasti lastalla niin, että se sekoittuu hieman tuorejuustokuorrutteen kanssa. Koristele kakun reunat valkosuklaarouheella.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä