1.7.2016
4 munaa
3 dl sokeria
0,5-1 dl fariinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokaöljyä
1 dl sulatettua voita
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
5-6 dl mahdollisimman hienoksi raastettua porkkanaraastetta.
Munat ja sokerit vatkataan ja lisätään muut aineet. Paistetaan leivinpaperin päällä uunipellillä 175 asteessa n. 20 min.
Kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle:
4 dl tomusokeria
50 g pehmeää voita
150-200 g Olympia sulatejuustoa
2 tl vaniljasokeria
(sitruunamehua)
+ valkosuklaarouhetta
ps. Piirakasta voi tehdä myös leivoksia tai jopa kääretortun, kuten ao. kuvissa. Kääretorttupohjaan riittää n. puolet piirakkataikinasta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5517 tähteä
Maailman paras mutakakku
2747 tähteä
Mokkapalat
2500 tähteä
Brookies
1766 tähteä
Britakakku
1457 tähteä
Moikka,
Voiko tätä tehdä jotenkin gluteenittomana versiona? Jos niin miten se vaikuttaa makuun ja mitkä aineet korvaan ja millä?
Kiitos!