Kinuskileipomo Vehnäkumpu

Kategoria: Klassikot,  Makeat piirakat Nähty 32516 kertaa
 
01.07.2016
 
8 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPorkkanakakku


Tämä lempparileivonnaiseni ei juuri esittelyjä kaipaa. Reseptin olen muovannut vuosien saatossa omanlaisekseni ja se kulkeekin kaveripiirissäni nimellä "Jennyn porkkanakakku" ☺️ Tästä samasta taikinasta voi tehdä myös porkkanamuffinsseja tai -kääretortun.

4 munaa
3 dl sokeria
0,5-1 dl fariinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokaöljyä
1 dl sulatettua voita
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
5-6 dl mahdollisimman hienoksi raastettua porkkanaraastetta.

Munat ja sokerit vatkataan ja lisätään muut aineet. Paistetaan leivinpaperin päällä uunipellillä 175 asteessa n. 20 min.

Kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle:
4 dl tomusokeria
50 g pehmeää voita
150-200 g Olympia sulatejuustoa
2 tl vaniljasokeria
(sitruunamehua)
+ valkosuklaarouhetta

ps. Piirakasta voi tehdä myös leivoksia tai jopa kääretortun, kuten ao. kuvissa. Kääretorttupohjaan riittää n. puolet piirakkataikinasta.

image
IMG_9222