1.7.2017
Pohja:
140 g gluteenittomia tai tavallisia kaurakeksejä
70 g sulatettua voita
Valkosuklaatäyte:
2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
100 g ranskankermaa (creme fraiche)
130 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä + 1 rkl sitruunamehua
Mustaherukkatäyte:
2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
250 g maitorahkaa
2 dl mustaherukkasosetta (varaa n. puolet enemmän kokonaisia marjoja ja keitä ne hillosokerin tai hillomarmelaadisokerin kanssa pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä valmista mustaherukkahilloa ja jätä sokeri pois ohjeesta)
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä + 2 rkl sitruunamehua
Pohja:
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Vuoraa 20 cm: n irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele reunat öljyllä ja siivilöi öljyn päälle tomusokeria. Kopauta ylimääräiset tomusokerit pois. Painele pohja tiiviiksi ja tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle lusikalla.
Valkosuklaatäyte: (Tehdään eri vuokaan /vuokiin, jotka asetetaan isomman vuoan sisään keksipohjan päälle.)
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata paloiteltu valkosuklaa sulatusteholla mikrossa välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljasokeria ja ranskankerma sekä hieman jäähtynyt valkosuklaa. Kuumenna sitruunamehu mikrossa kiehuvan kuumaksi ja sulata puristetut liivatelehdet mehun joukkoon. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja kaada sitten ohuena nauhana samalla vatkaten täytteen joukkoon. Voitele pienemmän vuoan reunat öljyllä ja siivilöi reunoille tomusokeria. Nosta vuoan reunat suuremman vuoan keskelle, keksipohjan päälle. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja nosta pakastimeen hyytymään puoleksi tunniksi tai jääkaappiin pariksi tunniksi.
Mustaherukkatäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita mustaherukkasose, rahka ja sokerit keskenään. Vaahdota kerma eri kulhossa. Purista liivatteista vesi ja liota tilkkaan kiehautettua sitruunanmehua tai vettä. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja kaada sitten ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten rahkaseoksen joukkoon. Lisää kerma. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Irroita sisempi vuoka varovasti ylöspäin nostaen. Kaada täyte vuokaan tyhjiin väleihin. Tiivistä ja tasoita lusikalla. Nosta kakku pakastimeen tai jääkaappiin hyytymään. Jääkaapissa kakku saa hyytyä mielellään yön yli. Irrota vuoka varovasti ja koristele kakku esim. syötävillä kukilla, sitruunamelissalla, mustaherukoilla ja valkosuklaalla. Tarjoa halutessasi mustaherukkasoseen kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tuossa hieman googlettelin ja löytyi Dammenbergilta laktoositon valkosuklaa joka on gluteeniton, munaton, vegaani, maidoton….nyt en katsonut mistä se sitten oli tehty..
Ruohonjuuresta löytyi kookosvalkosuklaata ja riisivalkosuklaata ( ichoc)
Eli ilmeisesti maidosta ei löydy 😩 jännä kun on olemassa laktoositonta maitojauhetta ja valmista maitoakin 😊