1.7.2016
Pohja:
1 pkt kaurakeksejä tai n. 180 g Digestivejä
75 g sulatettua voita
– murskaa keksit, sulata voi ja sekoita ne keskenään ja painele piirakkavuoan pohjalle
Täyte:
2 dl maitorahkaa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
3/4 dl hyytelösokeri Multia
n. 50 g sulatettua valkosuklaata
– kiehauta 1 dl kermaa ja 3/4 dl Multia, keitä puoli minuuttia ja siirrä pois levyltä, sekoittele välillä, jotta pysyy juoksevana
– vatkaa 1 dl kermaa
– sulata valkosuklaa ja lisää se vatkaten kermavaahtoon
– sekoita hieman jäähtynyt kermasokeriseos rahkan joukkoon
– yhdistä kerma- ja rahkaseos
– levitä täyte pohjan päälle ja siirrä piiras jääkaappiin hetkeksi jähmettymään
Päällinen:
1/2 l tuoreita tai pakastettuja herukoita, (joista osa voi olla mustikoita ja vadelmia)
2 dl laimennettua marjamehua
1 dl hyytelösokeria
– kiehauta mehu kattilassa
– lisää hyytelösokeri hyvin sekoittaen ja kiehauta uudelleen
– anna jäähtyä hieman
– levitä marjat piiraan päälle ja levitä liemi marjojen päälle
– koristele halutessasi tuoreilla marjoilla, sitruunamelissalla, marengeilla tms.
Piiras on valmis nautittavaksi jo parin tunnin kuluttua, mutta sen voi valmistaa myös jo edellisenä päivänä ja koristella vasta vähän ennen tarjoilua.
Tässä samalla reseptillä tehty mansikkakakku ilman hyytelökuorrutusta, niin ja niitä viinimarjoja ☺️
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos, Kinuskiemo! 😊 Olen tosi iloinen, että löysin tämän sivuston!