16.11.2016
Pohja:
200 g domino keksejä
50 g margariinia/voita
Täyte:
228 g hopeatoffee karkkeja
3 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
3½ dl Flora vispiä
½ dl vettä
turkinpippurirouhetta
Kiille:
3 liivatelehteä
½ dl vettä
2 dl (300g) lakritsikastiketta
Koristelu:
2 dl floravispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
lakritsipaloja
Peitä halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella. Sulata voi kattilassa ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
Valmista hopeatoffee karkeista ja kuohukermasta laku kastike mielellään jo edellisenä päivänä. Kuori karkit papereistaan ja laita ne kuohukerman kanssa kattilaan. Keitä, kunnes karkit ovat sulaneet. Kaada vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon. Annaolla jääkaapissa, kunnes kastike on täysin kylmää. Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Vatkaa flora vispi löysäksi vaahdoksi. Vatkaa kylmä lakukastikekin vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita liivateseos lakuvaahtoon. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia.
Laita kiilteen liivatelehdet likoon kylmään veteen. Kiehauta ½ dl vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Yhdistä liivatevesi lakrtistikastikkeen kanssa. Kaada täytteen päälle ja hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennenvuoan irrottamista.
Vatka Flora vispi vaahdoksi,lisää vaniljakreemijauhetta. Purstoa tai levitä kakun pintaan ja koristele vielä laku paloilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä