15.11.2016
Ainekset:
Pohja:
Vatkaa voi ja sokeri keskenään.
Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten.
Lisää väriaine ja kasviöljy.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisäile ne jugurttin kanssa vuorotellen seokseen.
Lisää lopuksi etikka. Voitele 20 cm kakkuvuokaa ja laita pohjalle leivinpaperi. Silikonivuoka ei tarvitse voitelun 🙂
Kaada massa vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-35 min tai kunnes cocktiltikkuun ei jää pohjan keskeltä märkää taikinaa kiinni.
Anna pohjien jäähtyä. Leikkaa kahden – kolmen osan
Laita pakastimen ( joka osaa erikseen).
Tuorejuusto – valkosuklaa täyte:
Liota liivatelehtia kylmässä vedessä.
Sulata suklaata puoliteholla mikrossa. Sekoita joka 20 sek.
Lämmitä tuorejuusto mikrossa 10-20 sekuntia.
Yhdistää tuorejuusto ja suklata, vatkaa seos.
Vaahdota kerma puolikovaksi.
Sulata liivate ja lisää suklaaseoksen, jatkaa vatkamista vähän aika.
Yhdistää kerma ja suklaaseos.
Kakku kokoaminen:
Ota yksi pohjapala , leikkaa reunat 1 -1,5 senttia ja astelee keskelle vuokaan.
Kaataa kerma-suklaseos päälle. Aseta toinen pohjapala (muista reunat). Kaataa loppu seos päälle ja silota pinta hyvin.
Sitten pakastimeen (5 tuntia ) yöksi.
Kakku sulaa jopa 5 tuntia, jos tarvitset heti aamulla, laitaa kakku sulamaan jo yöksi jääkappin.Tähän kakkuun haluaisin kokelilla sametti (Velluto) suihketta. Pinta näytti hyvältä. )))
HUOM! Voit tehdä ihan normaalilla tavalla hyydyke( juusto)kakku ( ei pakasta).
Mirrorglaze ( peilikiille) kuorrutus ja sametti pinta kuitenkin onnistuu vaan jäisella pinnalla 😉
P.S Sori jos on kirjoitusvirheitä reseptissa, kun suomi on minun toinen kieli!
Saa korjata ja antaa vinkkiä :)))
Ilona
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voi kiitos! 🙂