24.8.2016
Taikina oli Kinuskikissan Minttusuklaamuffinssit-ohjeella valmistettu. Vehnäjauhot vaihdoin Semperin Fin Mix-jauhoseokseen ja suklaarouheen vaihdoin valkosuklaarouheseen.
11 kappaletta (isoja)
Taikina:
75 g Valio voita
1 ¾ dl sokeria
2 munaa
2 dl Semper Fin Mix/ (tai vehnäjauho)
1 ¼ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 ½ dl kädenlämpöistä maitoa
60 g valkosuklaata rouhittuna
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita hitaalla teholla vatkaten voivaahtoon ensin reilusti jauhoseosta ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput jauhoseoksesta ja kädenlämpöinen maito. Lisää lopuksi suklaarouhe.
Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista 200 C, n. 18 min.
Täyte:
2,5 dl kermaa
250 g mascarponejuustoa
145 g sulatettua valkosuklaata
puolikkaan vaniljatangon siemenet
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Vaahdota kerma ja siihen lisää mascarponejuusto. Sulata suklaa ja lisää vaniljatangon siemenet sulaan suklaaseen. Lisää mascarponevaahtoon sulatettu suklaa ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa vielä hyvin aineet sekaisin.
Pursota täytettä reilusti muffinssien päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Hei! Tietämättömyyttäni kyselen, että miksi kädenlämpöinen maito?