Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

Sitruunainen Ricottakakku (luontaisesti gluteeniton!)

Leipomo: Hanna
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22804_20160921_1229432_600x600.jpg

Ainekset:

120 g voita
2 1/2 dl sokeria
1 kpl vaniljatankoa
3 kpl sitruunan raastettua kuorta (itse käytin 2 sitruunan kuoren)
4 kpl munaa (eroteltuina)
5 dl mantelijauhetta (200 g)
ripaus suolaa
250 g ricottajuustoa

Koristeluun:

2 rkl tomusokeria
2 rkl mantelilastuja

Tarjoile jogurttivaahdon kanssa:

1 dl kermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
3/4 dl sokeria


Ota aineet huoneenlämpöön
Voitele 20-24 cm pyöreä irtopohjavuoka
Pese sirtruunat
Halkaise vaniljatanko ja ota siemenet
Laita uuni lämpiämään 180 C

Vaahdota ensin valkuaiset puhtaassa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää 1/2 dl sokeria teelusikallinen kerrallaan samalla vaahdottaen. Vaahdota kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.

Vaahdota sitten eri kulhossa voi ja loput sokerista kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi, lisää sitruunan kuori, suola ja vanilja. Lisää keltuaiset joukkoon yksi kerrallaan samalla vatkaten. Sekoita joukkoon myös mantelijauhe huolellisesti, sen jälkeen ricotta.

Yhdistä ensin kolmasosa valkuaisvaahdosta taikinaan, kääntele joukkoon varovaisesti. Lisää loput valkuaisvaahdosta mutta varo ylivatkaamasta, jottei valkuaisvaahdo lässähdä.

Kaada taikina vuokaan, ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista uunissa n. 45 minuutin ajan, kunnes kakku tuntuu kiinteältä ja on saanut väriä pinnalle.

Anna jäähtyä kokonaan vuoassa, koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla. Parasta kakku on seuraavana päivänä.

Jogurttivaahto: Vaahdota kerma, lisää turkkilainen jogurtti ja sokeri.

GluteenitonLiivatteeton

Kategoriat:

Mantelihaaste
- Helppo

Kommentit (3)

sokeriruusu27.9.2016 14:17

Kiitos ohjeen jakamisesta, menee kokeiluun kun seuraavan kerran gluteenittomalla ruokavaliolla olevia ystäviä tulee kylään 😊

Hanna24.9.2016 22:26

Kiitos! Juuri näin, parempi myöhään kun ei milloinkaan!

Minulla itselläni oli käytössä Castelli-merkkinen ricottajuusto ja se on valmistettu lehmänmaidosta. Wikipedia kertoo, että ricotta romana valmistetaan lampaan maidosta ja ricotta di vacca valmistetaan lehmän maidosta. Kakku on kyllä kiva kun se on luontaisesti gluteeniton, sopii siis useampaan pöytään, tosin ei silti läheskään kaikkiin.

Itse ostin juuston Prismasta, siellä ei tainnut olla muita vaihtoehtoja.Muiden isojen markettien valikoimiin en ole tutustunut.

Ai niin, kakun kanssa ehdottomasti kannattaa tarjota tuota jogurttivaahtoa! Se oli minulle uusi tuttavuus. Kakkuun se sopi kuitenkin täydellisesti 🙂

mari-johanna24.9.2016 08:12

Olen ihaillut tätä piirakkaa koko viikon täällä leipomossa. … nyt vasta laitan tätä viestiä,parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Mieleni tekisi tätä kokeilla joskus johonkin mutta mites onko sinulla tietoa tarkemmin tuosta ricotta juustosta? Se ei ilmeisesti ole maidoton juusto?
No, eipä hätää, sitten tämä torttu tehdään meille muille ja pojalleni tehdään jotain muuta herkkua. 🙂
Mutta kyllä näyttää ihanalta joka tapauksessa! 🙂

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti