21.9.2016
Ainekset:
120 g voita
2 1/2 dl sokeria
1 kpl vaniljatankoa
3 kpl sitruunan raastettua kuorta (itse käytin 2 sitruunan kuoren)
4 kpl munaa (eroteltuina)
5 dl mantelijauhetta (200 g)
ripaus suolaa
250 g ricottajuustoa
Koristeluun:
2 rkl tomusokeria
2 rkl mantelilastuja
Tarjoile jogurttivaahdon kanssa:
1 dl kermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
3/4 dl sokeria
Ota aineet huoneenlämpöön
Voitele 20-24 cm pyöreä irtopohjavuoka
Pese sirtruunat
Halkaise vaniljatanko ja ota siemenet
Laita uuni lämpiämään 180 C
Vaahdota ensin valkuaiset puhtaassa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää 1/2 dl sokeria teelusikallinen kerrallaan samalla vaahdottaen. Vaahdota kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
Vaahdota sitten eri kulhossa voi ja loput sokerista kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi, lisää sitruunan kuori, suola ja vanilja. Lisää keltuaiset joukkoon yksi kerrallaan samalla vatkaten. Sekoita joukkoon myös mantelijauhe huolellisesti, sen jälkeen ricotta.
Yhdistä ensin kolmasosa valkuaisvaahdosta taikinaan, kääntele joukkoon varovaisesti. Lisää loput valkuaisvaahdosta mutta varo ylivatkaamasta, jottei valkuaisvaahdo lässähdä.
Kaada taikina vuokaan, ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista uunissa n. 45 minuutin ajan, kunnes kakku tuntuu kiinteältä ja on saanut väriä pinnalle.
Anna jäähtyä kokonaan vuoassa, koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla. Parasta kakku on seuraavana päivänä.
Jogurttivaahto: Vaahdota kerma, lisää turkkilainen jogurtti ja sokeri.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos ohjeen jakamisesta, menee kokeiluun kun seuraavan kerran gluteenittomalla ruokavaliolla olevia ystäviä tulee kylään 😊