Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Possumunkki

”Valmistujais”kakku

1.2.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28820_20180131_121035_600x600.jpg

Pohja ja sisempi täyte on tehty Kinuskikissan Jouluisen piilokakun ohjeella. Määriä muutin, koska halusin hieman pienemmän kakun. Käytin 16 cm ja 20 cm halkaisijaltaan olevia vuokia. Alla näihin vuokiin sopivaksi muunnetut ainemäärät.

Pohja:
112 g Domino-keksejä
25 g voita

Puolukkatäyte:
3 liivatelehteä
200 g puolukoita
1,6 dl kermaa
160 g vaniljarahkaa
1,6 dl sokeria
2 rkl vettä

Vanilja-toffeetäyte:
3 liivatelehteä
3 dl kermaa
280 g vaniljavanukasta
2 rkl maitoa
toffeekarkkeja (noin kourallinen, oman maun mukaan)

Mirror glaze -kuorrute:
3,5 liivatelehteä
1 1/4 dl sokeria
0,5 dl glukoosisiirappia
1 rkl vettä
0,7 dl maitoa
0,7 dl kermaa

Kakku valmistetaan kahdessa erikokoisessa irtopohjavuoassa. Vuoraa pienemmän vuoan (∅ 16 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreunaan öljyä tai suojaa reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin. Murskaa dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita puolukkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta puolukat. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja puolukkasose. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Laita vanilja-toffeetäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Ota osa kermasta ja sulata siinä toffeekarkit. Mittaa kulhoon loppu kerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljavanukas ja sulatetut toffeet (toffeet voi myös pilkkoa täytteen joukkoon, mutta tällöin ne alkavat liueta kostean täytteen takia ja kakusta tulee osaltaan vetinen). Kuumenna maito kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemaito täytteeseen. Kaada vuokaan puolukkakakun päälle ja anna valua reunoille. Tasoita pinta heiluttamalla vuokaa. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi ennen kuin siirrät kakun pakastimeen mirror glaze -kuorrutusta varten.

Kuorrutus
Laita kuorrutteen liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Vältä sekoittelua, jotta sokeri sulaa tasaisesti. Sulata liivatteet kuumaan sokeriliemeen. Sekoita sokeriliemeen maito ja kerma. Laita kelmu seoksen pinnalle, jotta se ei kuoretu. Jäähdytä 30-asteiseksi.

Ota kakku pakastimesta. Irrota vuoasta. Tasoittele mahdolliset kuplat ja kuprut lastalla. Laita kakku hiukan itseään pienemmän astian (esim. vuoka väärinpäin) päälle leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Ota pieni määrä kuorrutetta kahteen erilliseen astiaan ja värjää toinen siniseksi ja toinen punaiseksi. Värjää loppu kuorrute mustaksi (tumman harmaaksi). Kaada sininen ja punainen kuorrute mustan joukkoon ja sekoita vain sen verran, että pintaan tulee kuvioita. Kaada  kuorrute kakun päälle nopeasti. Anna valua vapaasti reunojen yli. . Tämä vaihe on tehtävä äkkiä ja kerralla, sillä kuorrute jähmettyy (ihan liian) nopeasti. (Tätä en vielä hallitse :D)

Siisti valumat kakun helmasta, esim. saksilla.

Päälle ripottelin hopea- ja kultarakeita esittämään tähtiä, vaikka linnunrataa, jos oikein käyttää mielikuvitusta.

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28820_IMG_20220723_145859_400x400.jpgPossumunkki"Snickers"jäätelökakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28820_20190518_113922_400x400.jpgPossumunkkiSacher-kakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28820_20180903_204934_400x400.jpgPossumunkkiOmenamuffinssit
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28820_20180721_182822_400x400.jpgPossumunkkiMaapähkinä-kinuskidonitsit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28820_20180714_164606_400x400.jpgPossumunkkiSuperhelppo mökkikakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28820_20180526_183310_400x400.jpgPossumunkkiVadelma-pokekakku
3

Kommentit (3)

Possumunkki
Kinuskileipomo Possumunkki
4.2.2018 16:08

Kiitokset onnitteluista! Ja kuten sanoinkin, kuvakulmalla voi huijata paljon 😀 Reunat tosiaan jäivät osaltaan paljaiksi…

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
3.2.2018 06:57

Voi kuule, tuohan on upea valmistujais kakku! 🙂
Älä syyttä suotta itseäsi soimaa. Kuviointi on upea ja sehän tuossa mirrorissa juuri mielestäni pointti onkin, se yllätyksellisyys! Voi yrittää tehdä raidoitusta mielensä mukaan, mutta luultavasti raidat menevät kuten itse haluavat…. Ja silti tulee upeaa jälkeä.
Lämpimät onnittelut valmistumisesi johdosta, sinulla on melkoinen urakka takanasi! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
2.2.2018 20:21

Onnea valmistumisen johdosta! Näyttävän kakun sinä oletkin juhlan kunniaksi pyöräyttänyt. Ja taatusti herkullisen. Toffee ja puolukka yhdessä eivät petä koskaan. 😋
Aivan turhaan vähättelet kakkusi kuorrutusta. Minun silmiini se näyttää tosi kauniilta. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa