Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Possumunkki

Vadelma-pokekakku

28.5.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28820_20180526_183310_600x600.jpg

Nyt piti taas testata yhtä trendiksi noussutta tapaa toteuttaa täytekakku, eli täyttää pohja tökkimällä siihen reikiä. Ohjeeseen otin osviittaa ja inspiraatiota Pirkan ruokalehdestä. Kuten lehdessäkin todettiin, tämän kakun pohjaksi kannattaa valita mehevä ja hyvin koossapysyvä kakku, sillä täyte ei mehevöitä pohjaa ihan hirveästi... Muuten pohja voi olla millainen vain. Tämänhän voisi toteuttaa vaikka suklaisena ja laittaa koloihin vaikka jotain minttuista kreemiä... Mielikuvitus vain taas rajana :)

Pohja:
150g voita
4 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
2dl sokeria
1tl kardemummaa

1prk(200 g)  kermaviiliä 2 kananmunaa

Vadelmakinuski:
1dl vispikermaa
1dl fariinisokeria
1ps(200 g) pakastevadelmia

Marenkikreemi:
3 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150g voita

Sulata rasva. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää kulhoon kermaviili, jäähtynyt rasva ja munat. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (itse tein 20 cm vuokaan, tuli mukavan paksu). Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 45-55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä pinta foliolla paiston loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Anna jäähtyä.

Kuumenna kinuskia varten vispikerma ja fariinisokeri pienessä kattilassa. Keitä noin minuutin ajan ja lisää sulatetut marjat nesteineen kattilaan. Keitä edelleen 5-10 minuutin ajan, kunnes seos muuttuu paksummaksi.

Töki kakkupohjaan 15-16 koloa lähes pohjaan asti omenaporalla tai kuorimaveitsellä. Poista koloista ylimääräinen kakkumuru. Valuta vadelmakinuski koloihin esimerkiksi pursotinpussin avulla pintaan saakka. Lusikallakin onnistuu.

Ota voi ajoissa huoneen lämpöön ja kuutioi se. Tee kuorrute vatkaamalla valkuaiset ja sokeri vesihauteessa 50 asteiseksi. Ota vaahtokulho pois hauteesta ja vatkaa niin kauan, että vaahto on noin 28 asteista. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi pala kerrallaan vaahtoon samalla vatkaten ja lisää vaniljasokeri. Kuorrutteen voi värjätä tässä vaiheessa.

Pursota tai levitä kuorrute kakulle ja koristele vaikka strösseleillä tai suklaakoristeilla 🙂


Kategoriat

SyntymäpäivätTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28820_IMG_20220723_145859_400x400.jpgPossumunkki"Snickers"jäätelökakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28820_20190518_113922_400x400.jpgPossumunkkiSacher-kakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28820_20180903_204934_400x400.jpgPossumunkkiOmenamuffinssit
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28820_20180721_182822_400x400.jpgPossumunkkiMaapähkinä-kinuskidonitsit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28820_20180714_164606_400x400.jpgPossumunkkiSuperhelppo mökkikakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28820_20180526_183310_400x400.jpgPossumunkkiVadelma-pokekakku
3

Kommentit (3)

Possumunkki
Kinuskileipomo Possumunkki
31.5.2018 14:40

Oli tosiaan vähän jännä tapa täyttää kakku. Kolomäärää en menisi ainakaan ihan hirveästi lisäämään, kun se alkaa sitten jo vaikuttaa koossapysymiseen. Muutaman voisi kyllä lisätä. Eikä täyte mielestäni mehevöittänyt kakkua aivan niin paljon kuin perinteisesti laitettu täyte mehevöittää. Siksi ehkä kannattaisi kostuttaa kakkupohja ensin tai sitten todella onnistua tekemään mehevä kakkupohja 😀 Toinen ”huonopuoli” tässä kakussa on se, että siitä otetaan pois, eikä laiteta lisää, eli kakku jää tavallaan pienemmäksi…
Oli hauska testata, mutta luultavasti suosin perinteistä täyttötyyliä kuitenkin jatkossa 🙂

Ja nuo suklaajutut on ihan vain vetäisty pullasudin avulla leivinpaperille, siinäkin yksinkertaisella tavalla tuli ihan hauskoja koristeita 😀

Kinuskiemo
30.5.2018 21:32

Niin, tuo täytteen tökkiminen reikiin on kyllä aika jännä tapa. Ei täytekerroksia, vaan täyte ”piilotetaan” koloihin. Vadelmakinuski varmasti ihanan makuista. Oliko tuo kolomäärä sopiva? Mitä arvelet, tuliko annospalaan kinuskista tarpeeksi mehevyyttä ja makua verrattuna, jos täyte olisi ollut normaalisti levitettynä pohjalevyjen väliin? – Hauska koristelu, kivat taiteelliset suklaaefektit! 🙂

Miranster
Kinuskileipomo Miranster
30.5.2018 09:31

Kivan näköinen kakku🙂 Tuo on kyllä hassu tapa täyttää täytekakkuja, mutta lopputulos oli varmaan todella herkullinen😋

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa