Kinuskileipomo Possumunkki

Kategoria: Syntymäpäivät,  Täytekakut Nähty 482 kertaa
 
28.05.2018
 
3 kommenttia

Vadelma-pokekakku


Nyt piti taas testata yhtä trendiksi noussutta tapaa toteuttaa täytekakku, eli täyttää pohja tökkimällä siihen reikiä. Ohjeeseen otin osviittaa ja inspiraatiota Pirkan ruokalehdestä. Kuten lehdessäkin todettiin, tämän kakun pohjaksi kannattaa valita mehevä ja hyvin koossapysyvä kakku, sillä täyte ei mehevöitä pohjaa ihan hirveästi... Muuten pohja voi olla millainen vain. Tämänhän voisi toteuttaa vaikka suklaisena ja laittaa koloihin vaikka jotain minttuista kreemiä... Mielikuvitus vain taas rajana :)

Pohja:
150g voita
4 1/2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
2dl sokeria
1tl kardemummaa

1prk(200 g)  kermaviiliä 2 kananmunaa

Vadelmakinuski:
1dl vispikermaa
1dl fariinisokeria
1ps(200 g) pakastevadelmia

Marenkikreemi:
3 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150g voita

Sulata rasva. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää kulhoon kermaviili, jäähtynyt rasva ja munat. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (itse tein 20 cm vuokaan, tuli mukavan paksu). Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 45-55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä pinta foliolla paiston loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Anna jäähtyä.

Kuumenna kinuskia varten vispikerma ja fariinisokeri pienessä kattilassa. Keitä noin minuutin ajan ja lisää sulatetut marjat nesteineen kattilaan. Keitä edelleen 5-10 minuutin ajan, kunnes seos muuttuu paksummaksi.

Töki kakkupohjaan 15-16 koloa lähes pohjaan asti omenaporalla tai kuorimaveitsellä. Poista koloista ylimääräinen kakkumuru. Valuta vadelmakinuski koloihin esimerkiksi pursotinpussin avulla pintaan saakka. Lusikallakin onnistuu.

Ota voi ajoissa huoneen lämpöön ja kuutioi se. Tee kuorrute vatkaamalla valkuaiset ja sokeri vesihauteessa 50 asteiseksi. Ota vaahtokulho pois hauteesta ja vatkaa niin kauan, että vaahto on noin 28 asteista. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi pala kerrallaan vaahtoon samalla vatkaten ja lisää vaniljasokeri. Kuorrutteen voi värjätä tässä vaiheessa.

Pursota tai levitä kuorrute kakulle ja koristele vaikka strösseleillä tai suklaakoristeilla 🙂