Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Suklaa-mansikkakakku

Leipomo: Possumunkki
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/28820_20180114_142833_600x600.jpg

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2,5 dl mansikkasosetta
250 g mansikkarahkaa
100 g vadelmatuorejuustoa

Kuorrute:
50 g voita
2 dl tomusokeria
1/3 dl kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata
50 g vadelmatuorejuustoa

Koristeet:
Sokerimassoja
1/4 täytteestä

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja öljyä vuoan reunat halutessasi. Käytin 20 cm vuokaa, jotta kakusta sai vähän korkeamman. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaisten joukkoon sokeri. Yhdistä vaahdot. Sekoita Leivinjauho ja suola jauhojen joukkoon ja siivilöi seos taikina joukkoon. Paista pohja kypsäksi noin 30 min.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja yhdistä siihen rahka, tuorejuusto sekä mansikkasose. Kuumenna tilkka vettä tai mehua ja liuota siihen liivatteet. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos mansikkaseokseen.

Leikkaa kakku kolmeen osaan (jos teit leveämmällä vuoalla, leikkaa kahteen osaan) ja levitä täytettä molempiin väleihin (3/4 koko täytteestä). Mehevämmän kakun toki saa, kun vielä kostuttaa pohjat kokoamisen yhteydessä. Kakku kannattaa koota vuoan reunan sisään, näin se pitää muotonsa ja on helppo siirtää kylmään hyytymään.

Vatkaa kuorrutteen huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa ja kaakaojauhe. Vatkaa lopuksi joukkoon tuorejuusto. Seoksen pitäisi olla kiiltävää ja tasaista. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja koristele kakku sokerimassasta tehdyillä koristeilla sekä lopusta täytteestä tehdyillä pursotuksilla.

Ainesosat:

MansikkaSuklaa

Kategoriat:

Juusto- ja hyydykekakutKinuskikissan 10-vuotistempausTäytekakut
- Helppo 2

Kommentit (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa