Kinuskileipomo Possumunkki

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kinuskikissan 10-vuotistempaus,  Täytekakut Nähty 5118 kertaa
 
14.01.2018
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTISuklaa-mansikkakakku


Ensimmäinen resepti leipomossani! Tarkoitus oli lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja tehdä miehelleni syntymäpäiväkakku, jolla voi myös ottaa osaa Kinuskikissan 10-vuotiskisaan. Tässä nyt olisi sitten jonkinnäköinen kyhäelmä, jossa on mansikkaa sisällä ja suklaata päällä. Ja näköjään joku on tassutellut kakun yli… 😀

Pohjana kakussa on ihan perus sokerikakku ja täytteenä mansikka-rahkamoussea, päällinen on mukailtu Valion vadelma-suklaakakun päällisen reseptistä.

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2,5 dl mansikkasosetta
250 g mansikkarahkaa
100 g vadelmatuorejuustoa

Kuorrute:
50 g voita
2 dl tomusokeria
1/3 dl kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata
50 g vadelmatuorejuustoa

Koristeet:
Sokerimassoja
1/4 täytteestä

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja öljyä vuoan reunat halutessasi. Käytin 20 cm vuokaa, jotta kakusta sai vähän korkeamman. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaisten joukkoon sokeri. Yhdistä vaahdot. Sekoita Leivinjauho ja suola jauhojen joukkoon ja siivilöi seos taikina joukkoon. Paista pohja kypsäksi noin 30 min.

Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja yhdistä siihen rahka, tuorejuusto sekä mansikkasose. Kuumenna tilkka vettä tai mehua ja liuota siihen liivatteet. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos mansikkaseokseen.

Leikkaa kakku kolmeen osaan (jos teit leveämmällä vuoalla, leikkaa kahteen osaan) ja levitä täytettä molempiin väleihin (3/4 koko täytteestä). Mehevämmän kakun toki saa, kun vielä kostuttaa pohjat kokoamisen yhteydessä. Kakku kannattaa koota vuoan reunan sisään, näin se pitää muotonsa ja on helppo siirtää kylmään hyytymään.

Vatkaa kuorrutteen huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa ja kaakaojauhe. Vatkaa lopuksi joukkoon tuorejuusto. Seoksen pitäisi olla kiiltävää ja tasaista. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja koristele kakku sokerimassasta tehdyillä koristeilla sekä lopusta täytteestä tehdyillä pursotuksilla.