24.8.2022
Jos haluat tehdä tämän gluteenittomana, tarkista käyttämäsi kaurapohjaiset tuotteet ja hiutaleet.
Jäätelöpohja:
Kauravispi ja vaniljakastike vatkataan vaahdoksi ja lopuksi lisätään kondensoitu kookosmaito.
Suklaajäätelö:
Puolikkaaseen jäätelöpohjaan lisätään kaakaojauhetta sekä dumlekastiketta.
Maapähkinäkinuski:
Aineet sekoitetaan keskenään, jos on kankeaa, voi lämmittää hiukan.
Kauralastupohja:
Aineet sekoitetaan ja painellaan 20 cm vuokaan (irtopohja). Paistetaan uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes reunat saavat hieman väriä. Jätetään jäähtymään.
Kakun kokoaminen:
Reunakalvo auttaa kakun irrottamisessa, mutta ei ole välttämätön. Kaada suklaajäätelö kauralastun päälle ja anna olla hetken pakkasessa. Sekoita tällä välin loppuun jäätelöpohjaan noin puolet maapähkinäkinuskista. Kaada tämä suklaajäätelön päälle ja pinnalle koristeeksi loppu kinuski, voi marmoroida jos haluaa. Annan pakastua 4 h tai yön yli.
Kakun voi koristella öljyn kanssa sulatetulla tummalla suklaalla sekä paahdetuilla ja suolatuilla maapähkinän paloilla.
- Nams!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5515 tähteä
Maailman paras mutakakku
2747 tähteä
Mokkapalat
2490 tähteä
Brookies
1758 tähteä
Britakakku
1457 tähteä