25.4.2018
Kakkupohja (hieman Valion ohjetta muuntaen)
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl lakritsikastiketta (varmista gluteenittomuus)
100 g voita
Täyte
300 g vaniljarahkaa
200 g sitruunatuorejuustoa
50 g lemon curdia (itsetehtyä)
2,5 dl kermaa
Kuorrute
100 g tummaa suklaata
1 dl lakukastiketta
1 rkl voita
tilkka kermaa
Käytin 24 cm vuokaa… Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi ja mittaa ja sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta, kulhoon. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vaahtoon voisula sekä lakukastike ja kääntele joukkoon siivilöidyt jauhot. Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä paperilla jos kakun pinta tummuu liiaksi. Jätä jäähtymään.
Vaahdota täytteen kerma, yhdistä joukkoon täytteen muut aineet. Leikkaa pohja kolmeen osaan ja levitä 1/3 täytteestä molempiin väleihin. Levitä loppu täyte kakun päälle tasaisesti. Laita hetkeksi pakastimeen (vähintään 1 h).
Kuumenna kuorrutteen aineet niin, että se on tasaista. Kaada pakastimesta otetun kakun päälle ja levitä niin, että kuorrutetta valuu vähän reunojen yli. Koristeeksi voi laittaa vaikka marenkeja sekä sokerimassasta tehtyjä kukkasia, vaikka vuodenajan mukaan 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kommenteista ja onnitteluista päivänsankarin puolesta! 🙂 Ja mitä vieressä oleviin macaroneihin tulee, niin ne näyttävät ihan kivoilta, mutta en vieläkään onnistu niissä täydelleen. Nuo kuoret ovat nimittäin aivan onttoja sisältä ja peltiä vasten ollut pinta on melko tiivis ja sitkeä… Täytyy vain jatkaa harjoittelua 😀 Taikinani oli ehkä hieman liian jäykkää…