12.6.2019
Pohja:
200g tummaa suklaata
150g voita
4kananmunaa
2dlsokeria
2 1/2dlvehnäjauhoja
1 1/2tlleivinjauhetta
1tlvanilliinisokeria
Täyte:
Noin 350 g aprikoosisosetta (Myydään puolenlitran pahvitölkeissä, kätevää!)
noin 1 dl hyytelösokeria
Kuorrute:
200 g tummaasuklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita
Voitele kakkuvuoka. Sulata suklaa ja voi ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri ja lisää joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoasta.
Kun kakku on uunissa, valmista täyte: Kaada aprikoosisose kattilaan hyytelösokerin kanssa ja kiehauta, jätä jäähtymään.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta appelsiinimehulla (lisää konjakkia mehuun, ja reippaasti, muuten ei maistu juuri ollenkaan). Levitä kakun väleihin 2/3 osaa hyytyneestä täytteestä ja levitä loppu kakun päälle ja reunoille tasaisesti. Valmista kuorrute kuumentamalla kerma ja suklaa kattilassa. Kun sulkaa on sulanut, lisää joukkoon nokare voita ja sekoita kiiltäväksi. Kaada vähän jäähtynyt kuorrute kakun päälle. (Omani ei ollut aivan tarpeeksi jäähtynyttä, koska se valui osaltaa lautaselle, mutta eipä se kauheasti haitannut syöjiä… :D)
Koristeeksi laitoin suklkaatoffeesta tehtyjä ruusuja sekä kelmun avulla tehtyjä suklaalaattoja, jotka saivat silauksen kultapölyä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Hyvännäköinen kakku!Tulee lähelle alkuperäistä. Ainoastaan valmistustapa on hieman erilainen täällä Itävallassa. Sachertorte on perinteinen itävaltalainen suklaakakku ja hyvin suosittu.