Kinuskileipomo Possumunkki

Kategoria: Täytekakut Nähty 95 kertaa
 
12.06.2019
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTISacher-kakku


Tämä Sacher on tehty vanhalla, hyväksi havaitulla reseptillä, mutta pienillä uudistuksilla tai ainakin pienellä ainesten soveltamisella. Koristeissa testasin myös ensimmäistä kertaa kultajauhetta. Osoittautui varsin käyttökelpoiseksi :)

Pohja:

200g tummaa suklaata
150g voita
4kananmunaa
2dlsokeria
2 1/2dlvehnäjauhoja
1 1/2tlleivinjauhetta
1tlvanilliinisokeria

Täyte:
Noin 350 g aprikoosisosetta (Myydään puolenlitran pahvitölkeissä, kätevää!)
noin 1 dl hyytelösokeria

Kuorrute:
200 g tummaasuklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita

Voitele kakkuvuoka. Sulata suklaa ja voi ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri ja lisää joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoasta.

Kun kakku on uunissa, valmista täyte: Kaada aprikoosisose kattilaan hyytelösokerin kanssa ja kiehauta, jätä jäähtymään.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja kostuta appelsiinimehulla (lisää konjakkia mehuun, ja reippaasti, muuten ei maistu juuri ollenkaan). Levitä kakun väleihin 2/3 osaa hyytyneestä täytteestä ja levitä loppu kakun päälle ja reunoille tasaisesti. Valmista kuorrute kuumentamalla kerma ja suklaa kattilassa. Kun sulkaa on sulanut, lisää joukkoon nokare voita ja sekoita kiiltäväksi. Kaada vähän jäähtynyt kuorrute kakun päälle. (Omani ei ollut aivan tarpeeksi jäähtynyttä, koska se valui osaltaa lautaselle, mutta eipä se kauheasti haitannut syöjiä… :D)

Koristeeksi laitoin suklkaatoffeesta tehtyjä ruusuja sekä kelmun avulla tehtyjä suklaalaattoja, jotka saivat silauksen kultapölyä.