Kinuskileipomo Possumunkki

Kategoria: Muffinssit Nähty 298 kertaa
 
19.09.2018
 
1 kommentti

Omenamuffinssit


Tämä on mielestäni hirmuisen hyvä omppumuffinssien ohje, jolla tulee meheviä ja maukkaita leivoksia, joko kuorrutteen kanssa tai ilman. Ohje on peräisin pienestä "Kuppikakut ja muffinit" -kirjasta. Tällä kertaa päätin myös ensimmäistä kertaa kokeilla syötäviä muffinivuokia. Ei tullut kuivia, vaikka hiukan hirvittikin. Taikina kostutti ne juuri sopiviksi!

 

Syötävät muffinivuoat on valmistettu vohvelista, joten niitä käyttäessä on huomioitava sellainen seikka, että rasva tulee läpi... ;)

12 kpl
Taikina:
120 g huoneenlämpöistä voita
120 g (1 1/2 dl) sokeria
2 kananmunaa
120 g (1 3/4 dl) vehnäjauhoja
1 tl kanelia
2 omenaa

Kuorrutevaahto:
100 g tuorejuustoa
60 g huoneenlämpöistä voita
1 tl kanelia (itse laitoin enemmän…)
250 g tomusokeria
(hiukan vaniljakreemijauhetta)

Lämmitä uuni 170 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voiseokseen. Kuori ja raasta/pilko omenat ja lisää taikinaan. Kaada taikina muffinivuokiin ja paista noin 25 min. uunin keskitasolla. Anna jäähtyä.

Vatkaa kuorrutteen tuorejuusto ja voi kuohkeaksi. Lisää joukkoon siivilöity tomusokeri ja kaneli (ja kreemijauhe, näin tulee tönkömpää vähemmällä tomusokerilla). Jos kuorrute on liian löysää lisää tomusokeria tai kreemijauhetta. Pursota tai levitä muffinien päälle.