19.9.2018
12 kpl
Taikina:
120 g huoneenlämpöistä voita
120 g (1 1/2 dl) sokeria
2 kananmunaa
120 g (1 3/4 dl) vehnäjauhoja
1 tl kanelia
2 omenaa
Kuorrutevaahto:
100 g tuorejuustoa
60 g huoneenlämpöistä voita
1 tl kanelia (itse laitoin enemmän…)
250 g tomusokeria
(hiukan vaniljakreemijauhetta)
Lämmitä uuni 170 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voiseokseen. Kuori ja raasta/pilko omenat ja lisää taikinaan. Kaada taikina muffinivuokiin ja paista noin 25 min. uunin keskitasolla. Anna jäähtyä.
Vatkaa kuorrutteen tuorejuusto ja voi kuohkeaksi. Lisää joukkoon siivilöity tomusokeri ja kaneli (ja kreemijauhe, näin tulee tönkömpää vähemmällä tomusokerilla). Jos kuorrute on liian löysää lisää tomusokeria tai kreemijauhetta. Pursota tai levitä muffinien päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Onpas kyllä jänniä nuo syötävät vuoat. Eikä tule roskaa! 👍🙂
Omenamuffinssi ja tuorejuustokuorrute onkin ihana yhdistelmä. Maistuu kyllä, kiitos! 😊