Kinuskileipomo Possumunkki

Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit Nähty 199 kertaa
 
26.07.2018
 
2 kommenttia

Maapähkinä-kinuskidonitsit


Löysin Valion sivulta mainiolta kuulostavan kakkuohjeen, johon tuli toffeeta taikinaan, maapähkinävoita täytteeseen  ja kinuskia pinnalle. Päätin tehdä tällä ohjeella donitseja, lisäsin vain kinuskin määrää ja jätin toffeet pois taikinasta. Lopputulos oli hyvin pehmeä ja makea...

Donitsit:
2 dl fariinisokeria
100 g voita
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl maitoa

Täyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl kermaa
1 dl maapähkinävoitaKinuski:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
nokare voita

Vatkaa fariinisokeri ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää sokeri-voi-munavaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita varoen tasaiseksi. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin. Itsellä tuli kaksi pellillistä 12-koloisella pellillä. Paista 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä maapähkinävoi. Pursota je levitä jäähtyneiden donitsien litteämmälle puolelle paksuksi kerrokseksi. Keitä kerma ja fariinisokeri kinuskiksi (kokeile vesikupissa, onko kinuski valmista) ja lisää voinokare. Se tekee kinuskista kiiltävää ja pehmeämpää haukata. Kaada kinuskia täytteen päälle ja ripottele vaikka strösseleitä päälle.