Kinuskileipomo Possumunkki

Kategoria: Pikkuleivät,  Ystävänpäivä Nähty 418 kertaa
 
07.03.2018
 
3 kommenttia

Kuviokeksit


"Ei kai ystävänpäivä ole ainoa päivä jolloin voi olla sydän-leivonnaisia" ajattelin ja päätin tehdä kuviokeksejä, joissa olisi sydän keskellä. Olin jo jonkin aikaa miettinyt, että kuviokeksien tekoa pitäisi kokeilla ja sydän kuviona tuntui tarpeksi helpolta vaihtoehdolta. Ei ollut kuitenkaan tarpeeksi helppo vaihtoehto :D Kuten kuvastakin näkee, ei niistä ihan sydämiä tullut, enemminkin kolmiapiloita. Taikinassani oli myös hieman liikaa jauhoja, sillä se tahtoi murentua koko ajan. Opin myös seuraavaa kertaa ajatellen, että taikina kerrosten väliin olisi kannattanut sivellä valkuaista tai edes vettä, jotta luomus olisi pysynyt paremmin kasassa leikkausvaiheessa.

Noin 30 kpl

Taikina:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 keltuainen
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
punaista elintarvikeväriä

Koristelu:
1 valkuainen
nonparelleja

Ihan perus murotaikina; voi ja sokeri vatkataan ja joukkoon lisätään keltuainen. Sitten jauhot nopeasti sekoittaen. Ota taikinasta vähän vajaa puolet ja värjää se vaaleanpunaiseksi. Lisää loppuun taikinaan kaakaojauhe, jos taikina tuntuu liian kuivalta lisää ihan vähän vettä tai maitoa. Anna taikinapallojen levätä kylmässä tunnin verran.

Pyörittele punainen taikina kolmeksi pötköksi ja muotoile niistä kelmun avulla
”sydän” (litistä yksi pötköistä kärjeksi ja tasoita reunat.

Tämä ei ihan onnistunut omissani näin ensimmäisellä kerralla:D).
Ja kuten kuvasta näkyy, jauhoja joka puolella…Tee sitten noin puolesta kaakaotaikinasta kolme pötköä ja litistele ne punaisen pötkön ympärille.
Punainen pötkö kannattaa pistää kylmään sen jälkeen kun se on muotoiltu. Kauli loppu kaakaotaikina pötköjen mittaiseksi levyksi ja kääri pötkö siihen huolellisesti ja tiiviisti kelmun avulla. Laita kylmään vähintään tunniksi.

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Sivele pötkön pinta valkuaisella ja kierittele tai ripottele sen pintaan nonparelleja. Leikkaa kylmä pötkö vajaan puolen sentin viipaleiksi ja laita pellille. Paista noin 7 minuuttia.

Jos taikinaosiot eivät tunnu tarttuvan toisiinsa, sivele väliin vettä tai valkuaista tekovaiheessa.