7.3.2018
Noin 30 kpl
Taikina:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 keltuainen
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
punaista elintarvikeväriä
Koristelu:
1 valkuainen
nonparelleja
Ihan perus murotaikina; voi ja sokeri vatkataan ja joukkoon lisätään keltuainen. Sitten jauhot nopeasti sekoittaen. Ota taikinasta vähän vajaa puolet ja värjää se vaaleanpunaiseksi. Lisää loppuun taikinaan kaakaojauhe, jos taikina tuntuu liian kuivalta lisää ihan vähän vettä tai maitoa. Anna taikinapallojen levätä kylmässä tunnin verran.
Pyörittele punainen taikina kolmeksi pötköksi ja muotoile niistä kelmun avulla
”sydän” (litistä yksi pötköistä kärjeksi ja tasoita reunat.
Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Sivele pötkön pinta valkuaisella ja kierittele tai ripottele sen pintaan nonparelleja. Leikkaa kylmä pötkö vajaan puolen sentin viipaleiksi ja laita pellille. Paista noin 7 minuuttia.
Jos taikinaosiot eivät tunnu tarttuvan toisiinsa, sivele väliin vettä tai valkuaista tekovaiheessa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Nämä näyttävät ihanilta! Ja kyllä kuvio näyttää myös täysin sydämeltä! Kuvan perusteella luulisi, että leipomus meni kaikilta osin putkeen. Keskellä on kaunis sydän ja nonparellit koristavat reunoja kauniisti. Jos jotain jäi nyt hampaankoloon, niin se korjataan seuraavalla kerralla! 🙂