25.9.2016
Ainekset:
Kääretorttupohja
-4 kananmunaa
-1,5 dl sokeria
-1 dl vehnäjauhoa
-3/4 dl perunajauhoa
-1 tl leivinjauhetta
-1 tl vaniljasokeria
-noin 1,5 rkl kaakaojauhetta
Puolukkatäyte:
-2 dl vispikermaa
-180g tuorejuustoa
-noin 2 dl puolukoita
-noin 2 rkl sokeria (oman maun mukaan)
-1 tl vaniljaa
-1 liivatelehti
-1 rkl vettä
Suklaakuorrute:
-100g tummaasuklaata
-100g kuohukermaa
Koristelu:
-muutama macarons (ohje edellisessä postauksessani)
-puolukoita
-saksanpähkinöitä rohittuna
-valkoisia sokerihelmiä
-orvokkeja
Laita uunipellin päälle reilun kokoinen leivinpaperi. Valmistele kaksi pursotinpussia: leikkaa kertakäyttöisten pursotinpussien päihin sopivankokoiset aukot ja laita pussit laseihin, jotta taikinan kaataminen pussiin on helpompaa (jos käytät pursotinpusseja, joita käytetään monta kertaa, valitse pyöreä tylla ja laita se pussin päähän ja laita pussit laseihin)
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho, perunajauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään erillisessä kulhossa. Lisää kuivataineet muna-sokerivaahtoon siivilän läpi ja sekoita kevyesti nuolijalla käännellen. Ota puolet taikinasta erilliseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe.
Laita vaalea taikina pursotinpussiin ja ruskea toiseen. Pursota pellille leivinpaperinpäälle vuorotellen vaaleita ja tummia raitoja. Paista pohjaa uunissa noin 7 minuuttia.
Tee täyte sillä aikaa, kun pohja on uunissa: laita liivatelehti likoamaan vedellä täytettyyn astiaan ainakin 5 minuutiksi. Vaahdota kulhossa vispikerma ja lisää mukaan tuorejuusto, sokeri ja vanilja. Kun liivatelehti on lionnut 5 minuuttia, laita 1 rkl vettä kattilaan ja kiehauta se. Purisele pehmenneestä liivatelehdestä ylimääräinen vesi ja laita lehti kuumaan veteen. Sekoita seos hyvin. Lisää aiemmin tehtyyn vaahtoon liivateseos sekä puolukat ja sekoittele hyvin.
Laita pöydälle toinen leivinpaperi. Kun pohja on tullut uunista, kippaa se pöydällä olevalle leivinpaperille ja irrota varovasti päällä oleva leivinpaperi (nyt pohjan kauniimpi puoli on päällä). Laita pöydälle kolmas leivinpaperi (voit käyttää sitä paperia, joka oli uunissa, jos se on siisti) ja ripottele leivinpaperin päälle vähän sokeria. Kippaa kääretorttupohja pöydällä olevalle leivinpaperille (nyt pohjan rumempi puoli on päällä). Anna pohjan jäähtyä ennen täytteen laittamista. Kun pohja on jäähtynyt ja täyte valmis, levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Jätä reuhoihin pari senttiä pohjaa, jossa ei ole täytettä, koska täyte pursuaa hieman rullausvaiheessa.
Rullaa kääretorttulevy rullaksi leivinpaperin avulla ja laita jääkaappiin odottamaan.
Tee suklaakuorrute: pilko suklaa paloiksi kulhoon. Kuumenna kuohukerma kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Kaada kuuma kerma suklaapalojen päälle ja anna seistä vähän aikaa. Tämän jälkeen sekoittele seosta, kunnes suklaa on kokonaan sulanut (jos kuorrute on tässä vaiheessa liian löysää, anna sen jäähtyä, niin se paksuuntuu).
Ota kääretorttu jääkaapista ja laita tarjoiluastialle. Lusikoi suklaakuorrutetta tortun päälle niin, että kuorrute lähtee valumaan kauniisti. Asettele tortun päälle macaronit, puolukoita, saksanpähkinää ja sokerihelmiä.
Vinkit!
-Vaahdota munat ja sokeri hyvin, silloin pohjasta tulee kuohkea.
-Raitoja pursottaessa tulee olla nopea; taikina lähtee leviämään nopeasti. Tässä kohtaa apukädet voivat olla tarpeen.
-Älä paista pohjaa liikaa, muuten se voi halkeilla rullatessa.
-Liivate jämäköittää täytettä, jotta se ei pursuaisi ulos kääretorttua leikatessa.
Nauti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Oi nam, ihanan näyttävä kääretorttu! 🙂