24.9.2016
noin 16 valmista macaronia
Ainekset:
Leivospohjat
-1,2 dl mantelijauhetta
-0,5 dl hasselpähkinäjauhetta (tai itse jauhettuja hasselpähkinöitä)
-2,5 dl tomusokeria
-2 munanvalkuaista
-0,5 dl sokeria
Suklaatäyte
-100g tummaa suklaata
-noin 75g kuohukermaa
Aloita sekoittamalla manteli- ja hasselpähkinäjauhe sekä tomusokeri keskenään. Tämän jälkeen sekoita seosta 15 sekuntia monitoimikoneessa. Siivilöi seos kulhoon. Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille. Jos käytät kertakäyttöisiä pursotinpusseja, leikkaa päähän sopivan kokoinen reikä ja laita pussi lasiin pystyyn, jotta valmis macarontaikina on helpompi kaataa pussiin. Jos käytät pursotinpusseja, joita käytetään monia kertoja, käytä pyöreää tyllaa ja laita pussi lasiin.
Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset erilleen. Siirrä valkuaiset isoon kulhoon (itse tein taikinan yleiskoneella, joten laitoin valkuaiset sen kulhoon) ja vaahdota vaaleaksi. Lisää tämän jälkeen valkuaisvaahdon sekaan sokeri ja vaahdota kovaksi ja kiiltäväksi.
Kääntele manteli-hasselpähkinä-tomusokeriseosta kolmasosa kerrallaan marenkiin ja sekoita ja kääntele nuolijalla. Kun kaikki kuivat aineet ovat sekoittuneet hyvin, jatka seoksen kääntelya, kunnes saat kiiltävää, sakeaa ja nauhamaista taikinaa.
Kaada valmis taikina pursotinpussiin ja pursota uunipelleille noin 32 pyöreää nokaretta. Kopauta peltejä muutaman kerran napakasti pöytään, jotta ilmakuplat rikkoutuvat. Anna macaronien seistä huoneenlämmössä sen aikaa, kunnes macaronin pinnasta ei tartu sormeen taikinaa, kun sitä kevyesti painaa (noin 30 min). Lämmitä uuni 150 asteeseen.
Paista macaronpohjia uunissa noin 10-15 minuuttia. Siirrä uunista tulleet macaronit jäähtymään pelliltä ritilälle.
Tee täyte: pilko suklaa paloiksi ja laita astiaan. Lämmitä kuohukermaa kattilassa liedellä, kunnes se on kuumaa,mutta ei vielä kiehu. Kaada kuuma kerma pilkotun suklaan päälle ja anna seistä jonkin aikaa. Sekoita suklaa-kermaseosta, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Anna täytteen jäähtyä jonkin aikaa viileässä, jotta saat siihen sopivan paksun koostumuksen. Pursota tai lusikoi täytettä jäähtyneen pohjan päälle ja laita päälle toinen. Ripottele halutessasi macaronien päälle siivilän läpi kaakao- tai karpalojauhetta.
Vinkit!
-Kulhon, jossa vaahdotetaan valkuaisia ja sokeria, täytyy olla kuiva ja siinä ei saisi olla rasvaa. Muuten vaahdosta ei saa tarpeeksi jämäkkää ja kiiltävää.
-Taikinaa ei saa sekoittaa liikaa eikä liian vähän, muuten macaronit leviävät tai niihin jää huiput. Oikean paksuuden oppii kokeilemalla.
-Kun macaronpohjien antaa seistä tarpeeksi pitkään huoneenlämmössä, tulee niihin kauniit pitsireunat.
Näitä herkullisia marenkileivoksia kannattaa jokaisen kokeille!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Nalamuru: Kiitos ja kiva olla mukana😊