Kinuskileipomo emppuh

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 20111 kertaa
 
01.02.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIVaivaamaton, vaivaton leipä


Tämä on syksyn aikana pyörinyt monissa eri leivontablogeissa hieman eriversioina ja on vissiin alkujaan new york timesista.

7dl vehnäjauhoja (tai osa graham-jauhoja)
1½tl suolaa
½tl kuiva hiivaa
3.5dl haaleaa vettä

Sekoitaa kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja sekoita puuhaarukalla. Peitä astia tuorekelmulla ja anna kohota 12-18h huoneenlämmösä.
Pyörittele kohonnutta taikinaa palloksi(eli riivaa kevyesti) ja kääri löyhästi kelmuun. Anna levtä 30min. Laita kannellinen pata uuniin ja kuumenna uuni 225asteeseen. Laita taikina kuumennettuun pataan ja paista 30min kansi päällä ja sitten vielä n.15min ilman kantta.