Kinuskileipomo emppuh

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 16626 kertaa
 
03.02.2014
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKuningatarkakku


Idea on varastettu kinuskikissan kuningatar-kakku ohjeesta, mutta tässä mun oma versio siitä, jonka tein vuosi sitten äitienpäivä-kakuksi ja joka pääsi heti yhdeksi meidän perheen suosikeista !

Pohja:
300g mansikkadominoita
n.100g (?) margariiniä

Täyte:
3dl vispikermaa
1prk vadelma-mansikkarahkaa
1prk mustikka-valkosuklaarahkaa
n. 100g vadelmia muussattuna
5 liivatetta
sokeria ja vaniljasokeria

Pinnalle:
Marjoja maun mukaan
Valkosuklaata

Murskaa dominot ja sekoita sulan rasvan kanssa. Painele pohja  irtopohjavuokan pohjalle ja reunoille.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valmista täyte. Vaahdota vispikerma, lisää vaahtoon rahkat ja muussatut (tai paseeratut) vedelmat. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla tarpeen mukaan. Liota liivatteet tilkkaan lämmintä marjamehua (tai sulata liivatteet mikrossa) ja lisää liivateneste täytemassan sekaan samalla sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti, mielellään yön yli kylmässä.
Koristele marjoilla kauniisti ja vedä sulalla valkosuklaalla viivoitus marjojen päälle.
Nauti 🙂

  • Käyttämäni vuoka on halkaisijaltaan 18cm, tällöin kakku on ihanan korkea!