16.2.2014
Raski:
5dl maitoa kädenlämpöisenä
40g hiivaa
115g juustoraastetta
10g suolaa
12g sokeria
20g pehmeää voita
250g vehnäjauhoja
…
n.570g vehnäjauhoja
Sekoita kaikki raskin ainekset puuhaarukalla sekaisin. Kiedo kelmu kulhon suojaksi ja anna muhia tunti lämpimässä paikassa.
Lisää loput vehnäjauhot ja vaivaa taikinaksi. Anna levätä hetki. Paloittele ja riivaa palat. Muotoile (pyöreät leivät, pitkät leivät, patongit, sämpylät, jne.). Kasta märkään paperiin ja sitten heti perään juustoraasteeseen ja asettele pelleille. Nostata leivät hyvin lämpimässä paikassa (30-50min). Kuumenna uuni 230asteeseen. Kun laitat leivät uuniin laske lämpö 200asteeseen. Paista 20-25min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä