Kinuskileipomo emppuh

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 4981 kertaa
 
16.02.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTIJuustoleipä


Raski:
5dl maitoa kädenlämpöisenä
40g hiivaa
115g juustoraastetta
10g suolaa
12g sokeria
20g pehmeää voita
250g vehnäjauhoja

n.570g vehnäjauhoja

Sekoita kaikki raskin ainekset puuhaarukalla sekaisin. Kiedo kelmu kulhon suojaksi ja anna muhia tunti lämpimässä paikassa.
Lisää loput vehnäjauhot ja vaivaa taikinaksi. Anna levätä hetki. Paloittele ja riivaa palat. Muotoile (pyöreät leivät, pitkät leivät, patongit, sämpylät, jne.). Kasta märkään paperiin ja sitten heti perään juustoraasteeseen ja asettele pelleille.  Nostata leivät hyvin lämpimässä paikassa (30-50min). Kuumenna uuni 230asteeseen. Kun laitat leivät uuniin laske lämpö 200asteeseen. Paista 20-25min.

  • Tästä määrästä tein kaksi pyöreää leipää ja yhden ison patongin
  • Ennen leipien uuniin menoa pirskottele vettä leivinpapereille (auttaa rapean kuoren muodostumiseen)