16.2.2014
Pohja: 3 kananmunaa (150g)
1.5 dl talousokeria (130g)
1 dl vehnäjuhoja (65g)
1 dl maissi-tai perunatärkkelystä (65g)
(1tl leivinjauhetta)
Kostutukseen: vesi-makusiirappiseosta/sokerivettä
Kirsikkatäyte: 200g kirsikkahilloa
125g vispikermaa
(mansikkatomusokeria)
Valkosuklaatäyte: 50g valkosuklaata
125 g vispikermaa
(vaniljaa)
Päällyksen tasoitukseen: 100g kermaa/voikreemiä
Päällys: 400g valkoista sokerimassaa
100g vaaleanpunaista marsipaania
Ohje:
1. Vaahdota huoneenlämpöiset sokeri ja kananmunat ilmavaksi vaahdoksi (käsivatkaimella 10 min). Lisää jauuhot ja tärkkelys kevyesti käsin sekoittaen.
Kaada seos voideltuun kakkuvuokaan. (Itse käytin 24 cm vuokaa, pienempi olisi ollut parempi.) Paista 175 asteessa n. 40 min.
2. Vaahdota kerma täytteitä varten. Erottele kahteen kuppiin. Sekoita kirsikkahillo toiseen ja sulatettu (hieman jäähtynyt valkosuklaa) toiseen. Mausta tarvittaessa.
3. Halkaise kakku kolmeen osaan. Kostuta tarvittaessa. Laita ensimmäiseen väliin kirsikka- ja toiseen väliin valkosuklaatäyte.
4. Vuoraa kakku kevyesti voikreemillä tai kovalla kermavaahdolla.
5. Kaulitse sokerimassa n. 3-4 mm:n paksuiseksi levyksi ja asettele kakkupohjien päälle. Kaulitse marsipaani kakkua kiertäväksi nauhaksi ja asettele kauniisti ympärille.
Kaulinnassa kannattaa käyttää apuna (mansikka)tomusokeria.
6. Koristele sokerimassan pintaan kirsikankukkaköynnös ja haluamiasi muita symboleja.
7. Nautiskele kakkua hyvän ystävän kainalossa kahvin kera!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä