28.9.2015
Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 purkki kondensoitua maitoa (397g)
2 pakettia Valio Viola vanilja tuorejuustoa (400g)
3 munaa
5-6 pientä omenaa kuutioina
Aloita pohjustamalla irtopohja vuoka (halkaisija n.24cm) leivinpaperilla ja voitele vuuan reunat.
Valmista sitten pohjan taikina. Vaahdota voi ja sokeri ja lisää sekaan muna sekä jauho-leivinjauheseos, sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin n. 30 min ajaksi. Sillä välin voit valmistaa täytteen. Sekoita kondensoitu maito ja tuorejuusto tasaiseksi sähkövatkaimella pienellä vaihteella. Vatkaa joukkoon munat ja lopuksi sekoita nuolijalla sekaan vielä omena kuutiot. Ota pohja taikina jääkaapista ja taputtele se vuokaan niin että myös reunoille tulee taikinaa muutaman sentin verran. Kaada sitten täyte vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 45 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä