29.8.2014
Kakkupohja:
150g rasvaa
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 1/2tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
n. 3 dl punajuurta
Täyte sekä kuorrutus:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl maitorahkaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
Suklaarouhetta
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan n. 20cm kakkuvuoka.
Kuori ja raasta punajuuret.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen ja hyvin sekoittaen. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää seos taikinaan vähitellen siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää taikinaan raastettu punajuuri. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua uunissa 175-asteessa 25-30 min. Kakun jäähdyttyä halkaise se kahteen osaan.
Sekoita tuorejuusto ja maitorahka keskenään. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Laita noin puolet täytteestä kakun väliin ja loput kakun pinnalle kuorrutteeksi. Raasta vielä vähän suklaata kakun pinnalle koristeeksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihanan isot ja muhkeat rouheet! Ne ovat piste herkun päällä! 🙂