5.3.2015
n. 20 kpl (koosta riippuen)
keksipohja:
100g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 1/4 dl tummaa kaakaojauhoa
2 dl vehnäjauhoja
cookie dough:
100g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
4 rkl kermaa
100g suklaarouhetta
lisäksi:
taloussuklaata
tomusokeria
Aloita keksipohjan valmistuksesta. Vatkaa voi ja sokeri. Lisää sekaan kananmunat hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja laita taikina pariksi tunniksi jääkaappiin.
Kaulitse taikinasta reilun 5 mm paksuinen levy ja ota siitä pyöreällä muotilla (halkaisija 4-5cm) paloja. Yritä saada paloja parillinen määrä, koska lopussa kaksi pohjaa tulee aina päälleikkäin. Paista 200 asteessa n. 7 min.
Anna keksipohjien jäähtyä ja tee sillä välin cookie dough taikina. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon vaniljasokeri sekä vehnäjauho. Lisää taikinaan kerma ja sekoita tasaiseksi. Viimeisenä lisää joukkoon rouhittu suklaa. Ota taikinasta kökköjä ja muotoile niistä ympyrän muotoisia ja suunnilleen keksipohjien kokoisia paloja.
Sulata vähän taloussuklaata ja sekoita sulaan suklaseen tomusokeria. Levitä tätä keksien sisäpinnoille, niin keksit pysyvät suklaan jähmetyttyä paremmin kasassa. Kun olet levittänyt suklaa-tomusokerin keksien sisäpinnoille, laita joka toisen keksipohjan päälle cookie dough pala. Ota sitten toinen keksipohja ja paina se cookie doughin päälle hellästi, mutta kuitenkin niin, että keksi pysyy kasassa. Anna valmiiden keksien jäähtyä hetki jääkaapissa, että sulatettu suklaa jähmettyy.
Nauti kahvin kera:)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä