26.5.2015
Pohja:
250 g maapähkinöitä (paahdettuja)
25 g voita
35 g tummaa suklaata (70%)
Tyrnimousse:
1,5 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 liivatelehteä
130 g valkosuklaata
1 dl tyrnimehua + tilkka liivatteelle
Porkkanamousse:
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl porkkanamehua + tilkka liivatteelle
1 iso porkkana (120g)
1 dl ruokosokeria
5 liivatelehteä
Tyrnikiille:
1,5 dl tyrnimehua
1,5 dl vettä
2,5 rkl sokeria
3 liivatelehteä
Ohje:
Valmista pohja. Hienonna maapähkinät tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sulata voi ja suklaa mikrossa. Lisää voi-suklaaseos maapähkinärouheeseen. Sekoita. Painele maapähkinä-suklaaseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Kuori ja pilko porkkana. Lämmitä kattilassa puolet (2dl) porkkanamehusta. Lisää sokeri ja porkkanat. Keitä kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
Porkkanoiden keittyessä valmista tyrnimousse.
Tyrnimoussen valmistus: Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vatkaa kerma kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa. Sekoita valkosuklaa kerma-tuorejuustoseokseen. Kiehauta pieni määrä tyrnimehua kattilassa. Purista liika vesi liivatelehdistä ja lisää liivatteet kuumaan mehuun hyvin sekoittaen. Kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten liivateliemi tuorejuustomassaan. Lisää lopuksi tyrnimehu sekoittaen. Kaada tasaisesti vuokaan pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.
Porkkanamoussen valmistus: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta pehmenneet porkkanat sileäksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, porkkanasose ja loppu porkkanamehu (2dl). Kiehauta pieni määrä porkkanamehua kattilassa ja lisää liivatteet. Kaada liivateliemi ohuena nauhana tuorejuustomassaan koko ajan sekoittaen. Kaada seos hyytyneen tyrnimoussen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään noin kahdeksi tunniksi.
Valmista tyrnikiille. Laita liivatelehdet likoamaan. Sekoita mehu, vesi ja sokeri. Voit tehdä seoksesta kirpeämpää lisäämällä mehun määrää. Maistele! Kiehauta pieni määrä tyrnimehua ja lisää liivatelehdet. Lisää liivatelehtiseos liemeen. Kaada tasaisesti kakun päälle ja anna jähmettyä vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
Koristele kakku mielesi mukaan esimerkiksi keäisillä mansikoilla, tyrnimarjoilla ja valkosuklaalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kommenteista! 🙂