4.11.2013
Kuoret:
100 g mantelijauhoja
100 g tomusokeria
100 g kaakaotomusokeria
110 g valkuaista
4 rkl sokeria
Täyte:
50 g sulatettua maitosuklaata
50 g ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria
1. Sekoita mantelijauhot ja tomusokeri keskenään.
2. Vatkaa valkuaisia, kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa niin kauan, että vaahto on paksua ja kiiltävää.
3. Pursota leivinpaperin päälle pyöreällä tyllalla pyörylöitä (halkaisija noin 2 cm) . Anna kuivua tunti. Paista 150 asteessa noin 10 min.
4. Sekoita sula maitosuklaa ja ranskankerma keskenään. Täytä jäähtyneet kuoret esimerkikisi pursottamalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Varmaan on mahdollista. Itsekin mietin tuota, mutta päädyin valmiiseen. Tomusokeri- ja kaakaojauhepurkeissa oli eri grammamäärä desiä kohden. Ajattelin, että onnistuisi varmemmin valmiilla. Kannattaisi varmaan kokeilla! 🙂