7.2.2015
Pohja
10 taatelia
1 dl cashewpähkinöitä
4 rkl hunajaa
4 kananmunaa
1/2 dl rypsiöljyä
1,5 dl mantelijauhetta
1 dl tattarijauhoja
3/4 dl kookoshiutaleita
1 dl kauraleseitä
1/2 dl mantelirouhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl muskottipähkinää
4 dl hienoa porkkanaraastetta
150 g ananasmurskaa
Kuorrute
3/4 prk Skyr mangoa
100 g tuorejuustoa (Philadelphia 3 %)
1 prk mangososetta (Piltti)
(itse laitoin lisämakeutta ripauksesta steviaa, myös sokeria tai hunajaa voi laittaa hieman jos haluaa)
Päälle voi ripotella esimerkiksi mantelirouhetta tai rouhittua suklaata.
Tee näin:
1. Laita uuni lämpenemään 175 °C. Voitele vuoka (halk. 20 cm) kookosöljyllä ja ripottele kookoshiutaleita reunoille.
2. Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet tattarijauhoista muskottipähkinään.
3. Sekoita tehosekoittimella taatelit, cashewpähkinät ja hunaja tasaiseksi. Lisää kananmunat ja rypsiöljy ja käytä muutaman kerran. Lopputuloksena on tasainen vain hieman vaahtomainen seos.
4. Lisää tehosekoittimen sisältö kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja ananasmurska, sekoita.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 30 – 40 min.
6. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle. Koristele ja nauti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Onnea voitosta! Meni kyllä oikeaan osoitteeseen 🙂 En ole vielä ehtinyt testaamaan, mut pakko kokeilla – kenties ystävänpäiväksi.