17.8.2014
Ohjeesta tulee n. 12 leivosta ja ohjeessa sovellettu kinuskikissan Isun bebe leivokset -ohjetta:) Bebe leivokset ovat aivan ihania, kiitos Kinuskiemolle ohjeesta!
Pohjataikina:
100g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
Mustikka-vaniljakreemi
1 3/4 dl sokeria
2tl perunajauhoja
3/4 dl maitoa
1 keltuainen
80g voita
1tl vaniljasokeria
n. 1 1/2 dl mustikoita soseutettuna. Riippuen miten mustikkaista haluat, ja käytätkö pakaste vai tuoreita mustikoita, ettei kreemistä tule liian löysää. Itse käytin pakastemustikoita, koska olin ne jo kerennyt pakastaa, joten mehua irtosi enemmän kuin tuoremustikoista. Jos vain muussaa mustikat haarukalla kuten minä, kannattaa erotella mustikankuoret pois.
1/2 -1dl mustikoita kokonaisina
Päälle
100g valkosuklaata
2tl öljyä
mustikoita
Vaahdota voi ja sokeri
Vatkaa joukkoon muna ja lisää jauhot muutamassa erässä.
Voitele kevyesti muffinssipellin aukot. Laita nokare taikinaa aukkoon ja painele tasaisesti pohjalle ja reunoille. Laita varsinkin pohjalle ja alakulmiin ohuelti, jotta kuppimainen muoto ei lässähdä kasaan uunissa. (Niinkuin minulle meinasi käydä)
Paista 175-asteessa n.10 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ja irrota kupit muffinssipelliltä ohuen veitsen tai coctailtikun avulla. Laita lautaselle jäähtymään.
Sekoita kattilassa keskenään ensin kreemin kuivat aineet ja lisää sitten maito ja keltuainen. Kuumenna koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes liemi pulpahtaa. Jäähdytä. Vatkaa voi erillisessä kulhossa vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljasokeri, kiisseli ja mustikkasose.
Laita muutama mustikka taikinakupin pohjalle n. lusikallinen kreemiä niiden päälle ja levitä se tasaiseksi. Kreemiä saa olla sen verran, että se on melkein reunojen tasalla. Nosta leivokset jääkaappiin niin pitkäksi aikaa, että kreemi on hieman jähmettynyt.
Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen. Hieman ennen kuin suklaa on tasaisesti sulanut, lisää öljy ja sekoita hyvin ja lämmitä mikrossa sen verran, että valkosuklaasuklaaseos on tasaista. Levitä seosta leivosten päälle tasaisesti reunoja myöten, niin että mustikkakreemi ei enää näy alta. Laita leivosten päälle muutama mustikka ja valuta vielä valkosuklaaseoksella raitoja niiden päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Säilytä leivokset jääkaapissa. Mielestäni nämä ovat parhaimmillaan kun ovat olleet muutaman tunnin jääkaapissa:)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä