14.8.2014
Ohjeesta tulee uunipellillinen piirakkaa.
pohja:
4 munaa
3dl sokeria
100g voita, sulatettuna
2dl maitoa
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
kuorrutus:
75g voita
3 3/4 dl fariinisokeria
3/4 dl kermaa tai maitoa
Laita uuni lämpiämään 170-asteeseen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne joukkoon siivilän läpi vähän kerrallaan, koko ajan hyvin sekoittaen.
Sen jälkeen sekoita mukaan voisula ja maito.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 15-20min.
Valmista kuorrutus kattilassa: sulata voi ja lisää joukkoon fariinisokeri sekä kerma/maito. Kiehauta nopeasti.
Levitä kuorrutus piiraan päälle heti, kun otat sen uunista. Laita piiras takaisin uuniin 10-15 minuutiksi. Kuorrutuksen on tarkoitus kuplia uunissa, jolloin siihen tulee nätti pitsikuvio:) Huom! Jos piiraspohja on uunissa liian pitkään, pitsi ei imeydy huokoiseen pohjaan niin hyvin ja pitsistä ei tule niin nättiä. Ota siis piiras uunista kun sen on juuri ja juuri kypsää, koska se menee sinne vielä uudestaan!
Voit tarjota piiraan sellaisenaan tai vaniljavaahdon sekä marjojen kera:)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Pieni varoituksen sana. Ohjeesta ei todellakaan tule uunipellillistä piirakkaa eikä kuorrutus riitä uunipellilliseen., ehkä puolikkaaseen riittää aineet. Muuten hyvä resepti.