6.8.2015
Tästä ohjeesta riittää 23 cm:n halkaisijan vuokaan. Itselläni oli hiukan pienempi joten tein siihen ja toiseen vielä pienempään.
Pohja:
200g keksejä (itse käytin Bastogne-keksejä)
90g voita
Täyte:
800g tuorejuustoa
3 munaa
300g valkosuklaata
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl kermaa
Päälle:
n. 175g vadelmia tai muita marjoja
tomusokeria ja valkosuklaarouhetta
Sulata valkosuklaa, jäähdytä hyvin.
Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi, lisää keksit ja sekoita hyvin sekaisin.
Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla. Levitä keksiseos tasaisesti ja tiiviisti pohjalle ja hieman (tai vähän korkeammallekin) reunoille. Nosta kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen.
Laita uuni lämpiämään 150 -asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon valkosuklaa ja sokeri.
Vatkaa hyvin sekaan munat yksitellen.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi, kääntele tuorejuustoseos joukkoon.
Kaada täyte vuokaan, paista uunin keskitasoa alempana n. 1 tunnin ajan tai kunnes reunat ovat hyytyneet mutta kakku on keskeltä vielä hieman kostea.
Sammuta uunista virta, avaa uunin luukku muutamaksi sekunniksi ja laita sitten kiinni 1,5 tunniksi. Älä avaa tuona aikana luukkua.
Nosta juustokakku huoneenlämpöön ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta se sitten jääkaappiin peittämättömänä, anna olla yön yli.
Koristele kakku ennen tarjoilua marjoilla, tomusokerilla ja valkosuklaarouheella.
Paistettu kakku kestää hyvin myös pakastamista 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä