Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo chocolatemonster

Kanelinen porkkana-kinuskipiiras

4.11.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
false

Tämä kakku on superimelä. Kinuskikreemi tuo lisämehevyyttä porkkanakakkuun, jonka kanelisuus taas pehmentää kinuskin makua. Minulle imelän ystävänä tämä oli täydellinen kakku, koska vaikka syömistä ei vaan voisi lopettaa, tulee imelävarasto ainakin hetkeksi täyteen palasesta tätä.

Tässä reseptissä jäähdyttäminen on kaiken a ja o ainakin ulkonäön perusteella. Tämä oli oma kompastuskiveni, joten kokonaisuudessaan kakku näytti vain kasalta kinuskia:D Maku oli kuitenkin ihana, joten päätin julkaista reseptin:) Laitan reseptin korjailtuna versiona, koska en ajatellut loppuun asti ja laitoin kreemiä myös kakun päälle. Tästä seurasi se, että kun kaadoin kuumaa kinuskia jääkaappikylmän kreemin päälle, se aloi sulaa. Porkkanakakku myös alkoi kohota keskeltä ja siitä tuli pyöreä, joten leikkasin reilusti yläosan tasaiseksi ennen täyttämistä, koska halusin tasaisen kakun. Pyyhekikkaa käyttämällä kakusta kai olisi saanut tasapaksun.

Porkkanapiirakka:
3 kananmunaa
2dl sokeria
200 g voita, sulatettuna ja jäähdytettynä
1/2dl maitoa
250g vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl kanelia
220g porkkanaraastetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vatkaten pikkuhiljaa voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Viimeisenä lisää porkkanaraaste ja sekoita juuri ja juuri tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 50minuuttia tai kunnes kakku on pinnalta kiinteä eikä keskelle tökättyyn tikkuun tartu raakaa taikinaa. Jäähdytä hetki ja irrota kakku vuoasta jäähtymään.

Kinuskikreemi:
250g tomusokeria
80g voita
3rkl maitoa
1/2 dl kinuskia
Siivilöi tomusokeri kulhoon ja laita sekaan huoneenlämpöinen voi. Vatkaa aineita keskinopeudella niin kauan, että ovat tasaista seosta (seoksesta ei erotu voiklönttejä). Lisää maito ruokalusikallinen kerrallaan, samalla vatkaten. Kun seos on tasaista, laita vatkain täydelle teholle ja vatkaa vähintään 5min. Mitä pidempään vatkaat, sitä kuohkeampaa kreemistä tulee. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Kinuski:
Teen tämän Kinuskikissan ohjeella, koska olen sen jo aiemminkin hyväksi todennut.
3dl kuohukermaa
3dl fariinisokeria

Mittaa ainekset kattilaan, kuumenna kunnes seos kiehuu. Alenna lämpö keskiteholle ja jatka keittämistä ainakin 15 min ajan. Tässä vaiheessa kun kinuskissa on makunsa, ota sitä erilleen n. 1/2 dl kreemiä varten ja anna jäähdytä jääkaapissa hetki. Tämän jälkeen vatkaa nopeasti kreemin sekaan ja laita kreemi takaisin kylmään. Loppu kinuski saa tällä välin kiehua hiljalleen, sekoita silloin tällöin. Kinuskia voi ja kannattaa testata välillä vesilasitestillä, jolloin sen muutokset huomaa paremmin. Eli siis: tiputa tippa kinuskia kylmään veteen, kaada vesi pois. Jos kinuskia on liuennut veteen, jatka keittämistä. Jos vesi oli suht kirkasta kun kaadoit sen pois ja kinuskin saa nostettua pois lasista suunnilleen ehjänä on kinuski valmista. Kun kinuski on valmista, siirrä kattila pois levyltä.

Halkaise jäähtynyt porkkanakakku ja levitä kinuskikreemi sisään. Tämän jälkeen kaada kinuski rivakasti kakun päälle ja levitä tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Kattilassa ollessaan kinuski oli vielä juoksevaa, mutta heti kun se kohtaa kakun viileämmän pinnan, se alkaa jähmettyä. Kannattaa siis olla nopea kinuskia levittäessä! Koristelin kakun vielä laittamalla kokonaisia hasselpähkinöitä reunoille, koska ei ollut hienommille koristeluille aikaa:(

Jospa resepti on kokonaisuudessaan selkeä, koska ipadilla kirjoitettuna muokkaaminen ja kokonaiskuvan saaminen oli hieman haastavaa:/ kuvat ovat puhelimessa, joka sattui menemään rikki, joten koitan ne jotenkin lisäillä vaikka kommenttina, kunhan puhelin on taas kunnossa.

Kategoriat

Makeat piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18907_juustokakku1_400x400.jpgchocolatemonsterPaistettu valkosuklaajuustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18907_?post_type=kinuski_post&p=28365_400x400.chocolatemonsterKanelinen porkkana-kinuskipiiras
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18907_10637878_831165063571182_754675279_n_400x400.jpgchocolatemonsterMarmoroitu rocky road
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18907_1_400x400.jpgchocolatemonsterMustikka-valkosuklaakupit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18907_10610533_808792412475114_8414600594734226728_n_400x400.jpgchocolatemonsterPitsipiirakka
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18907_60643_808325175855171_2550599097034569881_n_400x400.jpgchocolatemonsterChocolate chip cookies
2

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa