20.9.2014
Kakkupohja 18cmø:
2munaa
1/2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1dl hienoksi raastettua omenaa
1/2tl raastettua limen kuorta(noin yhden limen verran)
5tl limemehua
2dl vehnäjauhoja
1/2tl ruokasoodaa
1/2tl leivinjauhetta
Täyte:
1/2dl hienoksi raastettua omenaa
100g tuorejuustoa
1tl limemehua
1/2tl sokeria
Vaahtokarkkimassaa
Pasta- tai tomu värejä
Vatkaa munat,sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Raasta omena hienoksi raasteeksi ja limen kuoret. Sekoita vaahtoon. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon. Paista n.25minuuttia 175°c. Anna jäähtyä ja leikkaa vaakasuunnassa.
Raasta omena ja lisää tuorejuustoon. Lisää lime ja sokeri. Laita kakun väliin.
Värjää osa vaahtokarkkitaikinasta. Pyörittele valkoisesta pötkylöitä ja laita kaulittavan massan päälle. Massaa voi kaulita jo ennen ja sen jälkeen laittaa pötkylät päälle. Huomioi, että massaa pitää kaulita vielä sen jälkeen. Kun massa on sopivan paksuista, aseta kaukun päälle ja suorista laskokset. Voit halutessasi laittaa väliin voikreemiä, mutta itse en käyttänyt tällä kertaa. Leikka ylimääräiset pois. Tee halutessasi koristeita kakkuun.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä