20.9.2014
Kakkupohja 18cmø:
2munaa
1/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1dl hienoksi raastettua omenaa
1/2tl raastettua limen kuorta(noin yhden limen verran)
1dl hunajaa
2tl limemehua
2dl vehnäjauhoja
1/2tl ruokasoodaa
1/2tl leivinjauhetta
1/2tl kanelia
Kostutus:
Omenamehua
Täyte:
1dl raastettua omenaa
100g tuorejuustoa
2tl limemehua
Hunajakinuski:
1dl kermaa
1/2dl fariinisokeria
1/2dl hunajaa
Vatkaa munat,sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Raasta omena hienoksi raasteeksi ja limen kuoret. Sekoita vaahtoon hunaja ja raasteet. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon. Paista n.25minuuttia 175°c. Anna jäähtyä ja leikkaa kahtia. Kostuta omenamehulla.
Raasta omena ja lisää tuorejuustoon. Lisää lime. Laita kakun väliin.
Lisää kattilaan kerma, fariinisokeri ja hunaja. Keitä 10min. (Kinuskista tulee todella löysää, ja se jähmettyy vasta jääkaapissa.) Lorota kakun päälle. Laita jääkaappiin ja anna olla mieluiten yön yli, jotta kakku maustuu.
Tee koristeet. Tee mehiläisen raidat kinuskista, joka on ollut jääkaapissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hunajakinuski oli kyllä todella hyvää:)