9.9.2014
Puolukkatäyte:
10 liivatetta
4dl kermaa
4dl sokeria
400g sitruuna tuorejuustoa
400g rahkaa
350g puolukoita
7rkl vettä
Kinuski:
1dl kermaa
1dl fariinisokeria
voitaikinaa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri.vinkki:älä vatkaa ihan kulhon pohjassa kiinni kerma vatkaantuu nopeammin. Lisää tuorejuusto ja rahka. Soseuta puolukat ja lisää. Keitä vesi ja lisää liivatteet kiehuvaan veteen. Lisää täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan leivinpaperin päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli(väh.4 tuntia). Tee kolme levyä voitaikinasta seuraavasti:
Kauli voitaikina mahdollisimman ohueksi ja leikkaasuorakulmion muotoiseksi(katso kuinka ison kakusta saat tehtyä) ja paista uunissa ja anna jäähtyä. Leikkaa tarvittaessa kahtia jos levystä tuli liian paksu. Keitä kinuski.
Ota yksi levyistä ja leikkaa kakku levyn muotoiseksi. Laita pohjalevy alustalle ja nosta toinen puolikas levyn päälle. Lisää toinen levy täytteen päälle ja lisää hieman kinuskia. Laita toinen puolikas täytteestä kinuskin päälle ja lisää viimeinen levy. Lorota kinuskia reippaasti päälle että se valuu kakun reunoja pitkin. Voit hieman auttaa lastalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tältä istumalta ilmoittaudun ”lasagnen” ystäväksi. Miksiköhän en aikaisemmin ole tajunnut, miten ylivoimaisen herkullista ”sapuskaa” tämä on? Mahtavat täytekerrokset, ja onneksi noin paksut. Kyllä tällä ”nälkä” lähtee! Eikä tarvitse turhaan pyytää ottamaan lisää, mieluusti ottaisin toisenkin lautasellisen. 🙂