8.3.2015
Ainekset:
160 g margariinia
2 dl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
3 dl (250 g) karkeasti rouhittua suklaata (n. 40% kaakaota)
Valmistus:
1. Säädä uuni 170 asteeseen.
2. Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön. Paloittele suklaa veitsellä (n. 1 cm paloja). Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään.
3. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
5. Lisää jauhoseos, sekoita nopeasti taikinaksi ja lisää rouhittu suklaa.
6. Laita kahdelle pellille leivinpaperi ja pyöritä keskikokoisia palloja taikinasta. Laita pallot pellille. Jätä muutama sentti pallojen väliin. Älä litistä palloja! Paista pelti kerralla uunin keskitasossa noin 8-10 min. Cookiet ovat valmiita kun niiden reunat ovat rapeita. Anna niiden jäätyä pellillä n. 2-3 min. Paista loput keksit.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Malka 🙂