28.10.2013
Murotaikina
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Hasselpähkinä-siirappi-omena seos
2 keskikokoista omenaa
1,5dl tummaa siirappia
vajaa 1dl hasselpähkinöitä
0,5dl sokeria
Vaahdota voi ja sokeri .Sekoita kuivat aineet ja lisää vuorotellen munan kanssa voi-sokeri seokseen.Voitele creme brulee kuppi (halkasija 7cm-9cm syvyys 4cm-5cm).Laita 2/3 osaa taikinasta kuppin sissäle reunoille ja pohjalle ohueksi kerroksiksi.Paloittele omenat pieniksi paloiksi.Yhdistä siirappi,hasselpähkinät ja sokeri.Voit laittaa vaniljasokeria maun mukaan.Lisää omenat seokseen.Kaada seos kuppeihin ja ripottele loppu taikina omenaseoksen päälle.Paista 175 asteessa tasalämmöllä(kiertoilma 150)noin 10 min kunnes murotaikina on kullaruskeaa.Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Aivan erinomaiset aineosat. Tähän kun vielä laitetaan kaveriksi jäätelöä tai vaniljakastiketta, niin huh huh!