27.1.2016
Pitsimatolla teet romanttiset pitsikoristeet ja perhoset koristamaan vaaleanpunaista kakkua. Kuorrutteen vadelmanmakuinen massa on suihkutettu helmiäissuihkeella ja päälle on tehty hortensian kukkia muottisarjalla. Kukkien terälehdille ripottelin vielä lopuksi kimallejauhetta.
4 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Riko kananmunat lasiin. Mittaa toiseen samanlaiseen lasiin saman verran sokeria, kuin munia. Kaada sokeri kulhoon ja mittaa vehnäjauhoja lasiin saman verran, kuin munia. Kaada munat sokerin kanssa samaan kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi muna-sokerivaahtoon samalla varovasti sekoitellen. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm) Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 30-40 minuuttia. Irroita vuoasta, jäähdytä ja halkaise kolmeen osaan.
Täyte 1:
3,5 dl kermaa vaahdotettuna
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Täyte 2:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl makutomusokeria Black Cherry
5 liivatelehteä
Koristelu:
500 g vadelman makuista kaulintamassaa
pitsiainetta
elintarvikeliimaa
sokerimassaa kukkakoristeita varten
helmiäissuihketta
kimallejauhetta
Vaahdota kerma ja lisää loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe. Sekoita toisessa astiassa tuorejuusto ja tomusokeri ja vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 7 minuuttia ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Jaa liivateseos täytteisiin siten, että kermavaahtotäytteeseen sekoitat n. 2/3 osaa ja loput tuorejuustotäytteeseen.
Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Aseta alimmaiseksi kakkupohjakerros ja kostuta se vedellä, maidolla tai mehulla. Kaada päälle täyte 1, lisää uusi kakkupohjakerros ja kostuta. Lisää täyte 2 ja päällimmäiseksi kolmas kakkupohjakerros. Kostuta ja tasoittele reunat lastalla siten, että vuoan reunojen ja kakun väliin ei jää rakoja. Hyydytä kakku jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mielellään seuraavaan päivän.
Irrota kakku varovaisesti veitsen avulla vuoasta ja siirrä se tarjoiluastialle. Kauli kaulintamassa tomusokeroidulla alustalla n. puolen sentin paksuiseksi, pyöreäksi levyksi. Liian ohut massa repeää helposti, joten älä kauli liian ohueksi. Mikäli et ensimmäisellä kerralla onnistu, voi massaa kaulita uudelleenkin. Nosta levy kaulimeen käärittynä kakun päälle ja aseta paikalleen. Painele massa kakun reunoille ja leikkaa ylimääräinen massa veitsellä. Siloittele kakku päältä silottimella.
Koristelu:
Valmista pitsit ja perhoset Kinuskikissa pitsiohjeella. Varaa aikaa ja kuivata pitsejä uunissa tarpeeksi kauan. Pitsit voi tehdä valmiksi etukäteen ja pakata ne hyvin esim. tuorekelmuun, jolloin ne eivät kuivu.
Hortensiamuoteilla saat helposti tehtyä kauniit kukat sokerimassasta. Kauli massa ohueksi levyksi ja paina kukat muoteilla. Aseta kukat kuivumaan ja koristele ne helmiäissuihkeella ja kimallejauheella. Kukan keskelle voi myös painaa sokerihelmen.
Suihkuta kakku helmiäissuihkeella.
Kiinnitä pitsit ja perhoset elintarvikeliimalla siten, että sivelet pienen määrän liimaa kakun pinnalle ja asetat pitsin varovasti paikalleen. Pitsejä voi varovasti irrottaa ja asetella, joten jos pitsi ei ensimmäisellä kerralla asetu oikein, niin korjata voi kunhan sen tekee heti, ettei pitsi ehdi pehmentyä.
Asettele kukkakoristeet paikoilleen ja kiinnitä ne elintarvikeliimalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kyllä on kaunis ja hempeä kakku. Tällä kelpaa ystävän kanssa herkutella.