Kinuskileipomo Beea's bakery

Kategoria: Täytekakut Nähty 1207 kertaa
 
23.06.2015
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTI(Synttäri-) Sankareiden aprikoosi-vaniljakakku


Pohja:

5 munaa
2 dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte 1:

2,5 dl vaniljakastiketta vaahdotettuna
2 dl kermaa vaahdotettuna
3 liivatelehteä
tomusokeria

aprikoosimarmeladia

Täyte 2:

200 g vaniljarahkaa
2 dl kermaa vaahdotettuna
3 liivatelehteä
tomusokeria

Kuorrutus ja koristelu:

500 g sinistä sokerimassaa
valkoista sokerimassaa koristeiden tekemistä varten
valmis kakkukuva
sokerihelmiä tms.

Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoitellen. Käytä irtopohjavuokaa, joka on halkaisijaltaan 24 cm.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (muista gluteenittomat korppujauhot, mikäli käytit gluteenitonta jauhoseosta!) ja paista 175 asteessa uunin alatasolla kypsäksi (n. 30-40 min).
Irrota vuoasta ja anna jäähtyä.

Valmista kaksi erillistä täytettä ohjeen mukaan. Liivatelehdet voi liottaa yhtäaikaa kylmässä vedessä (n. 7 minuuttia) ja sulattaa kiehuvaan veteen (n. 0,5-1 dl). Jaa seos kahtia molemmille täytteille ja sekoita vatkaimella huolellisesti.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahtia ja laita alempi kerros irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta sokerivedellä, mehulla tms. ja lisää aprikoosimarmelaadikerros. Lisää seuraavaksi ensimmäinen valmistamistasi täytteistä. Aseta toinen kakkupohja paikalleen, kostuta ja täytä rahkatäytteellä. Tasoita täytteet lastalla siten, että täyte on vuoassa tasaisesti reunoja myöten eikä rakoja jää kakkupohjan ja vuoan väliin. Anna kakun nyt hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Irroita kakku reunoiltaan veitsellä ennenkuin avaat irtopohjavuoan. Muutoin kakku saattaa revetä. Siirrä kakku tarjoiluvadille liu’uttamalla se varovasti vuoan pohjan päältä.

image

Kauli sokerimassa tasaiseksi levyksi, jonka paksuus on n. 0,5 cm. Käytä tomusokeria apuna, jotta massa ei tartu pöytään/alustaan. Irroittele levyä välillä, äläkä kauli massaa liian ohueksi, koska silloin se repeää ja on hankalaa käsitellä. Siirrä kaulittu massalevy kaulimeen käärittynä kakun päälle. Asettele paikalleen ja leikkaa ylimääräinen massa alareunoilta veitsellä.

image

Kiinnitä kakkukuva koristelugeelillä tai elintarvikeliimalla. Reunat tahtovat aluksi nousta, mutta älä säikähdä. Kuva asettuu kyllä paikalleen. Valmista tähtikoristeet esim. piparkakkumuottien avulla sokerimassasta ja asettele paikalleen. Lisää sokerihelmet. Kakun alareunoille voi tehdä koristeen sokerimassasta tai pursottaa kermaa pyöreäkärkisellä tyllalla helminauhaksi.

imageimage