24.6.2015
Pohja:
200g Digestive-keksejä
75g voita tai margariinia
Täyte:
200g/1 prk Valio mandariini-juustokakkujogurttia
200g/1 prk Philadelphia tuorejuustoa
3 dl kermaa vaahdotettuna
mausta tomusokerilla makusi mukaan.
6 liivatelehteä
Kiille:
3:n mandariinin mehu puristettuna tai n. 0,5dl valmista mehua
2,5dl vettä
3 liivatelehteä
punaista elintarvikeväriä
Koristelu:
mansikoita
säilykemandariineja
Käytä irtopohjavuokaa, halkaisijaltaan 24 cm. Levitä pohjalle leivinpaperi, joka on leikattu vuoan reunojen mukaiseksi. Murskaa keksit hienoksi. Sulata rasva mikrossa tai kattilassa tai käytä juoksevaa margariinia. Sekoita keksimurut ja rasva keskenään ja painelen taikina vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti ja tuorejuusto sekä tomusokeri. Liuota liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää ne sähkövatkaimella vatkaten täytteeseen. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja aseta hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
(Huomioi, että mandariini-juustokakkujogurtti oli valitettavasti Valion kausimaku-jogurtti eikä sitä taida olla enää saatavilla. Olen etsinyt korvaavaa tuotetta, mutta en ole mandariinijogurttiin törmännyt. Säilykemandariineista voisi koittaa tehdä oman jogurtin esimerkiksi luonnonjogurttiin tai miksei rahkaankin sekoittaen.)
Koristele kakku haluamallasi tavalla mansikka- ja mandariiniviipaleilla.
Liota liivatelehdet kiillettä varten. Sekoita mehu valmiiksi ja siivilöi, mikäli puristit mandariinimehun itse. Lisää elintarvikeväri. Liuota liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää mehuun. Anna jäähtyä ja kaada kakun päälle varovasti. Aseta kakku hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.
Kakkua irroittaessasi, muista irroitella kakku vuoan reunoista veitsellä. Muuten kakku repeää helposti.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä