Kinuskileipomo Beea's bakery

Kategoria: Täytekakut Nähty 3562 kertaa
 
23.06.2015
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIPikkuprinsessan pitsikakut


Nämä kakut tein tyttäremme ristiäisjuhlaan. Ulkomuodoltaan kakut olivat hyvin samanlaisia, värit olivat vain käänteiset. Täytteiksi valitsin valkoiseen kakkuun mustikka-valkosuklaan ja vaaleanpunaiseen vadelma-vaniljan. Suosikkini näistä on ehkä mustikka-valkosuklaa. Herkullinen yhdistelmä! Käytä kakuille irtopohjavuokaa, joka on halkaisijaltaan 24 cm.

Pohjat x 2:

5 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. (Ja taas tarpeeksi kauan…;D )

Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen.

Kaada taikina voideltuun sekä jauhotettuun vuokaan (muista myös gluteenittomat korppujauhot, jos käytit gluteenitonta jauhoseosta!) ja paista noin 175-180 asteessa uunin alatasolla kypsäksi (n. 30-40 min, uunista riippuen).

Irroita vuoasta ja anna jäähtyä.

Valmista täytteet.

Kakku 1 Täyte 1:

1 pss Dr.Oetker valkosuklaamoussea vaahdotettuna ohjeen mukaan

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna

makeuta tomusokerilla makusi mukaan

3 liivatelehteä

n. 300g mustikkahilloa (ei sekoiteta täytteeseen)

Kakku 1 Täyte 2:

200 g/1 prk mustikkajogurttia

200g/1 prk rahkaa

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

makeuta tomusokerilla makusi mukaan

3 liivatelehteä


Kakku 2 Täyte 1:

200g/1 prk vaniljarahkaa

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna

makeuta tomusokerilla makusi mukaan

punaista elintarvikeväriä

3 liivatelehteä

n. 300g vadelmahilloa (ei sekoiteta täytteeseen)

Kakku 2 täyte 2:

250g mascarpone-tuorejuustoa

200g/1 prk vadelmajogurttia

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

makeuta tomusokerilla makusi mukaan

3 liivatelehteä

Kostutukseen n. 2 dl/kakku sokerivettä, maitoa tai laimennettua sekamehua tms. 

Valmista kaksi/neljä erillistä täytettä ohjeen mukaan. Liivatelehdet voit liottaa yhtäaikaa kylmässä vedessä (n. 7 minuuttia) ja sulattaa kiehuvaan veteen sekoittaen. Jaa seos kahtia molemmille annoksille ja sekoita sähkövatkaimella hyvin täytteisiin. 

Kakku 1:

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja laita alempi kerros irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta ja lisää päälle mustikkahillokerros. Lisää seuraavaksi valkosuklaa-kermavaahtotäyte. Aseta toinen kakkupohja paikalleen, kostuta ja täytä jogurtti-rahkatäytteellä. Tasoita täytteet lastalla siten, että täyte on vuoassa tasaisesti reunoja myöten eikä kakkupohjan ja vuoan väliin jää tyhjää. Tasoita myös kakun pinta mahdollisimman tasaiseksi lastalla.

Kakku 2:

Leikkaa myös toinen kakkupohja kahteen osaan ja aseta alempi kerros irtopohjavuokaan. Kostuta ja lisää vadelmahillokerros. Täytä kakku seuraavaksi rahka-kermatäytteellä ja lisää toinen kakkupohjakerros. Kostuta haluamallasi tavalla ja lisää mascarpone-jogurttitäyte. Tasoita täyte lastalla huolellisesti ja varmista, että täytettä on vuoassa tasaisesti myös kakkupohjan ja vuoan raoissa. Tasoita kakun pinta tasaiseksi lastalla.

Anna kakkujen nyt hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. 

Koristelu:

Irroita kakku tarkasti reunoiltaan veitsellä ennenkuin avaat irtopohjavuoan. Muuten kakku repeää helposti. Siirrä tarjoiluvadille liu’uttamalla se varovasti vuoan pohjan päältä. 

Kakku 1:

500g valkoista sokerimassaa

vaaleanpunaista mansikkatomusokeria

sokerimassakoristeita tms.

Kakku 2:

500g vaaleanpunaista sokerimassaa

valkoista tomusokeria

sokerimassakoristeita tms.

Kauli sokerimassat tasaisiksi levyksi. Käytä tomusokeria apuna, jolloin massa ei tartu pöytään/alustaan. Irroittele levyä välillä, äläkä kauli massaa liian ohueksi, koska silloin se repeää ja on hankalaa käsitellä. Sopiva paksuus on n. 0,5 cm. Siirrä kaulittu sokerimassalevy kaulimeen käärittynä kakun päälle. Asettele paikalleen ja leikkaa ylimääräinen massa alareunoilta veitsellä. 

Kakkupitsi

Valmista kakkupitsi muottia apuna käyttäen. Pitsiä varten tarvitset sen valmistukseen tarkoitettua pitsimassaa. Valmista massaa värjäsin tavallisella elintarvikevärillä. Noudata valmistajan ohjeita ja varaa aikaa tähän työvaiheeseen. Pitsit voi valmistaa hyvin jo edellisenä päivänä ja säilyttää esimerkiksi rasiassa tai tuorekelmuun käärittynä, jotta se ei pääse kuivumaan. 

Pitsien paikalleen asetteleminen ei ole ollenkaan niin vaikeaa, kuin tuntuisi. Kostuta kakun reunat vedellä ja asettele pitsit paikoilleen. Tarvittaessa pitsien siirtelykin vielä onnistuu, kunhan olet varovainen. Saumakohtakin on helppo saada siistiksi, kun on tarkka asetellessaan seuraavaa pitsiä paikalleen.

Valmista ja lisää kakun päälle haluamiasi koristeita ja ripottele pinnalle vielä ennen tarjoilua tomusokeria. Valkoiseen kakkuun voi kokeilla vaaleanpunaista mansikkatomusokeria ja vaaleanpunaiseen kakkuun valkoista.