Kinuskileipomo Beea's bakery

Kategoria: Täytekakut Nähty 3086 kertaa
 
23.06.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPääsiäisen pajunkissakakku


Kirpeänmakea kakku sai mukavaa pehmeyttä rahkasta ja pirteän keltaisen ulkokuoren sokerimassasta. Pajunoksat tein pursottamalla sulatetusta suklaasta ja -kissat muotoilemalla valkoisesta sokerimassasta. Pohjaan saa mukavasti väriä ja makua fariinisokerilla. Ihanan kuohkea vaahto!

Pohja:

5 munaa

2 dl fariinisokeria

2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri, kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään jauhot ja siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen. Käytä kakulle irtopohjavuokaa, joka on halkaisijaltaan 24 cm.

Kaada taikina voideltuun sekä jauhotettuun (muista myös gluteenittomasta korppujauhot, jos käytit gluteenitonta jauhoseosta!) vuokaan ja paista noin 175-180 asteessa uunin alatasolla kypsäksi (n. 30-40 min).

Irrota vuoasta ja anna jäähtyä.

Täyte 1:

1 pss Dr.Oetker vaniljakakkumoussea vaahdotettuna ohjeen mukaan

3 dl kuohukermaa vaahdotettuna

2 liivatelehteä

Keltaista elintarvikeväriä

Sitruuna-limemarmeladia (ei sekoiteta täytteeseen)

Täyte 2:

200 g/1 prk Valio Sitruunarahkaa

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

3 liivatelehteä

Kostutukseen n. 2 dl laimennettua sitruunamehua tms.

Valmista siis kaksi erillistä täytettä ohjeen mukaan. Liivatelehdet voi liottaa yhtäaikaa kylmässä vedessä (n. 7 minuuttia) ja sulattaa kiehuvaan veteen (n. 0,5-1 dl). Jaa seos kahtia molemmille täytteille ja sekoita vatkaimella huolellisesti.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja laita alempi kerros irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta sitruunamehulla ja lisää päälle sitruuna-limemarmelaadikerros. Seuraavaksi lisää ensimmäinen valmistamistasi täytteistä. (Huom. käytä tästä täytteestä vain n. 2/3 osaa ja säästä loput kakun päälle levitettäväksi.) Aseta toinen kakkupohja paikalleen, kostuta ja täytä toisella täytteellä. Tasoita täytteet hyvin lastalla siten, että täyte on vuoassa tasaisesti reunoja myöten eikä rakoja jää kakkupohjan ja vuoan väliin. Anna kakun nyt hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Koristelu:

Irroita kakku tarkasti reunoiltaan veitsellä ennenkuin avaat irtopohjavuoan. Muuten kakku repeää helposti. Siirrä tarjoiluvadille liu’uttamalla se varovasti vuoan pohjan päältä.

Levitä täytteestä jäänyt kerma-kakkumousseseos lastalla kakun päälle ja reunoille siten, että saat kakusta mahdollisimman tasaisen muotoisen.

Kauli sokerimassa tasaiseksi levyksi, jonk paksuus on n. 0,5 cm. Käytä tomusokeria apuna, jotta massa ei tartu pöytään/alustaan. Irroittele levyä välillä, äläkä kauli massaa liian ohueksi, koska silloin se repeää ja on hankalaa käsitellä. Siirrä kaulittu massalevy kaulimeen käärittynä kakun päälle. Asettele paikalleen ja leikkaa ylimääräinen massa alareunoilta veitsellä.

Valmista narsissi-koristeet muottien avulla sokerimassasta.

Sulata suklaa pajunoksia varten vesihauteessa tai mikrossa. Varo kuumentamasta liikaa. Pursota suklaasta oksia pienellä pyöreäkärkisellä tyllalla. Muovaile pajunkissat valkoisesta sokerimassasta ja aseta paikoilleen.