30.7.2015
Pohja:
1,5 dl sokeria
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniliinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
8 dl mustikoita
1/2 dl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille. Käytä taikinasta n. 2/3 ja säästä loppu taikina kannen tekemistä varten.
Lisää pohjan päälle sulatetut mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhot ja vaniliinisokeri. Painele lopputaikina kanneksi ja aseta paikalleen. Tee kanteen reikiä haarukalla. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes kukko on kauniin ruskea. Nauti kermavaahdon kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kyllä! Ja maistuu, vaikka en yhtään savolainen olekaan! 😀