Kinuskileipomo Beea's bakery

Kategoria: Makeat piirakat,  Mustikkatempaus Nähty 27170 kertaa
 
30.07.2015
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMustikkakukko


Ei tarvinnut hetkeäkään miettiä mikä olisi se mustikkaherkku, jolla osallistuisin Kinuskitempaukseen. Tässä siis mustikkakukko, joka on ollut ehdoton suosikkini ihan lapsuudesta saakka. Tämä savolainen perinneherkku vie kielen mennessään! Tätä leipoessani käytän aina oikeaa voita ja hieman olen myös käyttänyt vehnäjauhoja, vaikka alkuperäisessä kukossa käytetäänkin pelkkiä ruisjauhoja. Vehnäjauhoilla saa rakennetta mielestäni hieman vähemmän murenevammaksi.

Pohja:

 300 g voita

1,5 dl sokeria

4 dl ruisjauhoja

1 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniliinisokeria

1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

8 dl mustikoita

1/2 dl perunajauhoja

1 rkl vanilliinisokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille. Käytä taikinasta n. 2/3 ja säästä loppu taikina kannen tekemistä varten.

Lisää pohjan päälle sulatetut mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhot ja vaniliinisokeri. Painele lopputaikina kanneksi ja aseta paikalleen. Tee kanteen reikiä haarukalla. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes kukko on kauniin ruskea. Nauti kermavaahdon kera.