Kinuskileipomo Beea's bakery

Kategoria: Marenkikakut Nähty 37607 kertaa
 
05.09.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

LUKIJAN RESEPTIMustikka-vanilja pavlova


Helppo ja herkullinen marenkiherkku sopii kahvipöytään tai jälkiruoaksi.

Marenki:

4 valkuaista

2 dl sokeria

0,5 dl tomusokeria

2 tl vaniliinisokeria

2 tl maissitärkkelystä

Täyte:

3,5 dl kermaa vaahdotettuna 

200 g vaniljarahkaa

2 rkl tomusokeria

Punaista elintarvikeväriä 

Koristelu:

150 g pensasmustikoita

Kakkukoristeita

Vaaleanpunaista tomusokeria

 IMG_7709

 

Vatkaa valkuaiset, sokeri ja tomusokeri kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa vaniljasokeri ja ohratärkkelys. Vaahdon tulee olla mahdollisimman kovaa, joten malta vatkata tarpeeksi kauan.

Voitele leivinpaperi ja aseta se pellille. Pursota marenkitaikinasta leivinpaperille kaksi samankokoista kiekkoa. Paista 100 asteessa uunista riippuen n. 2 tuntia. Jäähdytä ja käsittele varoen.

Valmista täyte. 

Kokoa kakku siten, että asetat alimmaiseksi toisen marenkikiekon. Pursota päälle täytettä esim. tähtityllalla.  Lisää päälle toinen marenkikiekko ja pursota loput täytteestä. Koristele mustikoilla ja haluamillasi koristeilla. Ripottele päälle tomusokeria. Tarjoile heti.