5.9.2015
Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
0,5 dl tomusokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 tl maissitärkkelystä
Täyte:
3,5 dl kermaa vaahdotettuna
200 g vaniljarahkaa
2 rkl tomusokeria
Punaista elintarvikeväriä
Koristelu:
150 g pensasmustikoita
Kakkukoristeita
Vaaleanpunaista tomusokeria
Vatkaa valkuaiset, sokeri ja tomusokeri kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa vaniljasokeri ja ohratärkkelys. Vaahdon tulee olla mahdollisimman kovaa, joten malta vatkata tarpeeksi kauan.
Voitele leivinpaperi ja aseta se pellille. Pursota marenkitaikinasta leivinpaperille kaksi samankokoista kiekkoa. Paista 100 asteessa uunista riippuen n. 2 tuntia. Jäähdytä ja käsittele varoen.
Valmista täyte.
Kokoa kakku siten, että asetat alimmaiseksi toisen marenkikiekon. Pursota päälle täytettä esim. tähtityllalla. Lisää päälle toinen marenkikiekko ja pursota loput täytteestä. Koristele mustikoilla ja haluamillasi koristeilla. Ripottele päälle tomusokeria. Tarjoile heti.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiitos paljon mari-johanna! <3