Kinuskileipomo Beea's bakery

Kategoria: Täytekakut Nähty 3604 kertaa
 
24.08.2015
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

LUKIJAN RESEPTIMetsämiehen onnittelukakku


Tämä syksyinen kakku on kirjava sekä päältä että sisältä. Kakkupohja on tehty tiikerikakun tapaan kaksiväriseksi ja maistuu siten myös mukavan suklaiselta. Tuoreet vadelmat laitoin täytteen sekaan kokonaisina.

Pohja:

5 munaa

2 dl sokeria

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta

Täyte:

250 g tuorejuustoa

200 g vaniljarahkaa

4 dl kermaa vaahdotettuna

5 liivatelehteä

250 g tuoreita vadelmia 

(Ulkolaiset pakastevadelmat täytyy aina keittää!)

Kuorrutus:

n. 400 g ruskeaa sokerimassaa

pieniä määriä mustaa, vihreää ja vaaleanruskeaa sokerimassaa

Koristelu:

sokerimassakuvioita

koristeluglitteriä

 

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoitellen. Käytä irtopohjavuokaa, joka on halkaisijaltaan 26 cm.

Ota taikinasta n. kolmasosa erilliseen astiaan ja sekoita siihen kaakaojauhe siivilää apuna käyttäen. Kaada vaalea taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (muista gluteenittomat korppujauhot, mikäli käytit gluteenitonta jauhoseosta!). Lisää ruskea taikina päälle läiskiksi ja pyöräytä haarukalla sekaisin.

 

Paista 175 asteessa uunin alatasolla kypsäksi (n. 30-40 min).

Irrota vuoasta ja anna jäähtyä.

Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto, rahka ja kermavaahto keskenään. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 7 minuuttia ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita liivate täytteeseen sähkövatkaimella.

Halkaise kakkupohja ja lisää alempi kerros irtopohjavuoan pohjalle. Kostuta sokerivedellä ja lisää puolet täytteestä. Lisää vadelmat kerrokseksi kokonaisina ja painele ne varovasti täytteeseen. Lisää toinen kakkupohja, kostuta ja kaada päälle loput täytteestä. Tasoita pinta hyvin lastalla ja aseta hyytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.

 

Irroita kakku reunoiltaan veitsellä ennenkuin avaat irtopohjavuoan. Muutoin kakku saattaa revetä. Siirrä kakku tarjoiluvadille liu’uttamalla se varovasti vuoan pohjan päältä.

 Kauli ruskea sokerimassa levyksi ja jätä se n. 1,5 sentin paksuiseksi. Tee erimuotoisia kuvioita muista massaväreistä ja kauli ne ensin haluamasi muotoisiksi. Lisää läiskät ruskean massalevyn päälle. Varo kaulimasta massalevyä liian ohueksi. Nosta levy kaulimeen käärittynä kakun päälle ja asettele se paikoilleen. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa alareunasta veitsellä tai saksilla. Valmista näistä kappaleista koristeiksi lehtikuvioita muotilla. Näin saat tehtyä hauskoja monivärisiä lehtiä. Ripottele päälle esimerkiksi mustaa tai vihreää koristeglitteriä.