Kinuskileipomo Beea's bakery

Kategoria: Makeat piirakat Nähty 3224 kertaa
 
19.07.2015
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIMansikka-raparperipiiras


Mukaelma Kinuskikissan herkullisesta mascarpone-raparperipiirakasta. Raparperien kirpeyttä saa hyvin pehmennettyä, kun keittää ne ensin hilloksi ja lisää joukkoon reilusti vanilliini-tai vaniljasokeria. Meillä tämä on maistunut myös niille, jotka eivät yleensä raparperipiirakasta piittaa. =)

 

Pohja:

125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
vaniliinisokeria

Raparperihillo:

n. 1 kg raparperipaloja
25 g voita
2 dl fariinisokeria
3 rkl vaniliinisokeria

5 liivatelehteä

Täyte:

250 g mascarponejuustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta vaahdotettuna
tomusokeria

Pilko raparperin varret n. 5 cm pituisiksi paloiksi. Sulata voi paistinpannulla, lisää fariinisokeri ja raparperinpalat. Keitä seosta samalla sekoitellen, kunnes raparperi on pehmentynyt. Mausta vaniliinisokerilla. Jäähdytä hillo.

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Käytä piiraalle irtopohjavuokaa, jonka halkaisija on n. 24 cm. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate raparperihilloon ja sekoita huolellisesti. Kostuta piiraan pohja sokerivedellä tai mehulla tms. Kaada raparperihillo pohjan päälle ja aseta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Irroita hyytynyt piiras vuoasta varovasti ja aseta tarjoiluastialle. Valmista täyte ja pursota se kakun päälle haluamallasi tavalla. Koristele tuoreilla mansikoilla.