19.7.2015
Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
vaniliinisokeria
Raparperihillo:
n. 1 kg raparperipaloja
25 g voita
2 dl fariinisokeria
3 rkl vaniliinisokeria
5 liivatelehteä
Täyte:
250 g mascarponejuustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta vaahdotettuna
tomusokeria
Pilko raparperin varret n. 5 cm pituisiksi paloiksi. Sulata voi paistinpannulla, lisää fariinisokeri ja raparperinpalat. Keitä seosta samalla sekoitellen, kunnes raparperi on pehmentynyt. Mausta vaniliinisokerilla. Jäähdytä hillo.
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Käytä piiraalle irtopohjavuokaa, jonka halkaisija on n. 24 cm. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10-15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate raparperihilloon ja sekoita huolellisesti. Kostuta piiraan pohja sokerivedellä tai mehulla tms. Kaada raparperihillo pohjan päälle ja aseta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
Irroita hyytynyt piiras vuoasta varovasti ja aseta tarjoiluastialle. Valmista täyte ja pursota se kakun päälle haluamallasi tavalla. Koristele tuoreilla mansikoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos nalamuru ja Irzu! Minä ihastuin myös tuohon Kinuskikissan reseptiin tosi paljon. Raparperista tuli kerralla oikea juhlaherkku!