23.9.2015
Pohja:
1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
50 g tummaa suklaata
7 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
4 dl sokeria
2 dl voita
3 1/2 dl maitoa
2 tl vaniliinisokeria
4 valkuaista
Täyte:
50 g tummaa suklaata
2/3 dl vettä
1 1/2 dl voita
3 dl pölysokeria =)
1 1/2 dl sokeria
4 keltuaista
1 tl vaniliinisokeria
Huom! Tein täyteen kaksinkertaisena, jotta se riitti hyvin sekä täytteeksi että koristeluun.
Rouhi suklaa ja pähkinät. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivien aineiden joukkoon voisula ja maito. Nostele valkuaisvaahto taikinan sekaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan (24-26 cm) ja paista kypsäksi 160-170 asteisessa uunissa n. 1 tunti. Jäähdytä ja halkaise.
Sulata kattilassa sokeri, tomusokeri, vesi ja suklaa. Lisää lopuksi sulaan massaan keltuaiset yksitellen. Sekoita samalla. Lämmitä seosta kunnes se sakenee, mutta älä keitä liian kauaa. Jäähdytä. Vaahdota jäähtynyttä täytettä sähkövatkaimella ja lisää samalla joukkoon pehmeä voi nokare kerrallaan.
Aseta kakkupohjan alempi kerros tarjoiluastialle. Pursota täytettä pohjan päälle ja aseta toinen puoli paikalleen. Pursota loput täytteestä kakun päälle haluamallasi tavalla. Koristele esim. suklaakoristeilla.
Kakku on parhaimmillaan, kun se saa tekeytyä ja mehevöityä jääkaapissa yön yli. Kakku myös säilyy hyvin, koska siinä ei ole käytetty lainkaan esim. kermavaahtoa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos nalamuru! Tämä oli kyllä mukava ja tunteikas haaste, kun saatiin muistella näitäkin isoäitejä, jotka leipovat jo siellä jossain. <3 Monilla on lapsuudesta hyvin selvästi mielessä tietyt tutut leivonnaiset. 🙂